Zo maakt u uw tuinmeubelen of loungeset schoon


Het was de afgelopen maanden bepaald geen weer om eens op uw gemak te genieten van uw tuinset of loungeset. Regen, wind en sneeuw zorgden ervoor dat zelfs een terraskachel niet voldoende warmte bood om comfortabel in de tuin te zitten.

Gelukkig loopt de winter inmiddels op zijn einde en mogen we ons alweer voorzichtig verheugen op een voorzichtig voorjaarszonnetje. De hoogste tijd dus om uw tuinmeubelen weer in gebruik te nemen!

Regelmatig onderhoud verhoogt de levensduur van uw tuinset

De beste manier om uw tuinmeubelen in optimale conditie te houden is door ze regelmatig een kleine onderhoudsbeurt te geven. Regelmatig schoonmaken zal de levensduur vanloungesets behoorlijk verlengen en komt ook het uiterlijk ten goede.

Helaas schiet het onderhoud er bij de meeste mensen gedurende de koude wintermaanden nog wel eens bij in. Begrijpelijk, maar dan moet de tuinset wel even schoongemaakt worden voor u deze in de lente weer in gebruik neemt.

Elk type tuinmeubel vereist een andere vorm van onderhoud, die met name afhankelijk is van de gebruikte materiaalsoort. Bij Oude Wesselink Tuinmeubelen vindt u tuinmeubelen van materialen zoals wicker, teak hout, staal en RVS. Voor elk materiaal geven we u de beste onderhoudstips.

Loungesets van wicker snel en gemakkelijk schoonmaken

Wicker is een van de meest populaire materialen voor loungesets en andere tuinmeubelen, niet in het minst omdat het uitermate onderhoudsvriendelijk is. Een goed voorbeeld van een wicker loungeset is onze Menorca Tafel met 6 Menorca Verstelbare Wicker Stoelen.

De beste manier om een dergelijke loungeset schoon te maken, is door aanwezig vuil weg te spoelen met een tuinslang. Gaat de vuiligheid er lastig af? Gebruik dan eventueel een beetje niet-schuimende zeep.

Teak tafel beschermen tegen weersinvloeden

Een stoer tuinmeubel van teak zoals onze populaire Java Teak Tafel 240 x 100 is een blinkvanger in uw tuin en gaat lange tijd mee. Het enige wat u zult merken van weersinvloeden is dat teak na verloop van tijd wat grijzer wordt, iets wat u kunt voorkomen met een speciale ontgrijzer of teakolie.

Aluminium en kunststof tuinmeubelen reinigen

Een veelvoorkomende combinatie in tuinmeubelen is die van aluminium en kunststof, zoals in onze Vegas Luxe Loungeset Kobo Grey Inclusief Stoel. Deze heerlijke loungeset beschikt over een stevig aluminium frame en een 14 mm brede kunststof vlechtdraad van A-kwaliteit.

Aluminium is zeer onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te reinigen met een speciale aluminiumreiniger. Kunststof laat zich het beste schoonmaken zoals wicker; met een tuinslang en eventueel wat niet-schuimende zeep ziet uw kunststof tuinset er al snel weer als nieuw uit.

Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Gebruik daarom accessoires zoals een kwalitatief hoogwaardige beschermset om uw tuinmeubelen op effectieve wijze te beschermen tegen weersinvloeden. Zo gaat uw tuinset nog langer mee en hoeft u deze minder vaak schoon te maken.

Zo maakt u uw tuinmeubelen of loungeset schoon