Welke tuinstijl past bij jou?


Een tuin wordt niet onterecht geregeld vergeleken met de woonkamer. Je wilt er ontspannen, mensen kunnen uitnodigen en boven alles vooral van genieten. Dat betekent dat je niet alleen naar comfort en praktisch nut gaat maar ook een bepaalde stijl terug wilt zien. Een stijl die bij jou past en uitstraalt wie jij bent. Wij nemen een paar stijlen met je door die wellicht perfect geschikt zijn voor jouw persoonlijkheid en tuin!

 

Moderne tuin

Een moderne tuin bevat alles. En als we zeggen alles bedoelen we… alles. Of in ieder geval zoveel mogelijk. Denk aan een terras, bestrating, groen, waterelementen, tuinverlichting, overkapping en allerlei accessoires. Het ziet er strak uit maar heeft vaak organische vormen, dus aflopend en niet alleen rechte lijnen. Het doel van een moderne tuin is gemak. Gladde bestrating is makkelijk schoon te maken, kunstgras in plaats van echt gras en plantenbakken of borders voor het groen. In het groen zit vaak wildgroei en makkelijk te onderhouden beplanting zodat het ook hier organisch eruit ziet. Een moderne tuin is voor degene die wil genieten zonder al te veel te hoeven doen. Niet elke dag bezig zijn met onderhoud en bijwerken maar gewoon ultiem genieten van alle gemakken. Alleen of met vrienden en familie.

 

Klassieke tuin

Een klassieke tuin is te herkennen aan veel strakke lijnen en symmetrie. Bekijk de tuin vanuit het middelpunt en je ziet dat er vaak gespiegeld eenzelfde terug te zien is. De paden liggen recht en er wordt vaak gebruik gemaakt van grote tegels. Je ziet overal strakke lijnen in terug. Je ziet verschillende snoeivormen in de tuin maar wel strak. Bijvoorbeeld door een rechte haag. Een klassieke tuin straalt eenheid uit. Het biedt rust en heeft iets romantisch. Een klassieke tuin is dus perfect geschikt voor iemand die op zoek is naar ontspanning, alleen of met een partner.

 

Stadstuin

In een stadstuin kun jij je even onttrekken aan de drukte en chaos buitenshuis. Het is jouw plekje om echt tot rust te komen. In de stad heb je echter beperkte ruimte en ben je afhankelijk van de locatie hoeveel zon, wind en regen er komt dus moet je creatief omgaan met wat je hebt. Een stadstuin typeert zich vaak door minder tegels en bestrating omdat dit juist extra warmte vasthoudt. Om zoveel mogelijk groen kwijt te kunnen zie je vaak hoogteverschil. Plantenbakken aan de muur of schutting, een trapsgewijze plantenbak of hogere borders. Het is geen raadsel voor wie de stadstuin de juiste stijl is. Heb je een kleine tuin maak dan optimaal gebruik van de ruimte!

Landelijke tuin

Waar een stadstuin ingegeven wordt door ruimtegebrek en creativiteit is een landelijke tuin juist bedoelt voor een eenvoudige ruimtelijke en rustige uitstraling. Een landelijke tuin zie je in grote tuinen of bij boerderijen. Een landelijke tuin is onderdeel van de omgeving oftewel heel natuurlijk. Met veel open vlaktes, wildgroei en weinig bestrating. Paden zijn vaak natuurlijk aangelegd. Erfafscheidingen zijn door houten schuttingen of natuurlijk en hoog opgezet zodat je echt jouw eigen stukje paradijs hebt. Er loopt vaak een riviertje doorheen of ligt een vijver zodat er ook water is. Het gaat echt om het gevoel van ruimte. Groot, chique en robuust. Daar kies je de bijpassende tuinmeubelen ook op uit. Voor een landelijke tuin heb je dus ruimte nodig en is voor jou als je houdt van veel ruimte en rust om je heen.

 

Ben je op zoek naar bijpassende tuinmeubelen voor in jouw tuin? Kijk dan tussen ons assortiment Oude Wesselink Tuinmeubelen!

Welke tuinstijl past bij jou?