Welk tuingereedschap heb jij nodig in jouw tuin?


Een fijne tuin is belangrijk. Daarom focussen wij ons onder andere voornamelijk op tuinmeubelen. Want met de juiste tuinmeubelen kun je ultiem ontspannen, genieten of gebruik maken van jouw tuin. Maar als je niet het juiste tuingereedschap hebt, hoe onderhoud je dan jouw tuin? Hoe zorg je ervoor dat het onkruid niet over de tegels heen woekert, je tuinmeubelen mooi blijven en je tuin verzorgt? Daarom helpen wij graag mee met het juiste tuingereedschap voor jouw tuin. Een fijne tuin is belangrijk. Daarom focussen wij ons onder andere voornamelijk op tuinmeubelen. Want met de juiste tuinmeubelen kun je ultiem ontspannen, genieten of gebruik maken van jouw tuin. Maar als je niet het juiste tuingereedschap hebt, hoe onderhoud je dan jouw tuin? Hoe zorg je ervoor dat het onkruid niet over de tegels heen woekert, je tuinmeubelen mooi blijven en je tuin verzorgt? Daarom helpen wij graag mee met het juiste tuingereedschap voor jouw tuin.

 

Welk gereedschap heb je nodig?

Om te weten welk gereedschap je nodig hebt is het belangrijk om te weten waar je het voor nodig hebt. Met tuingereedschap kun je de tegels schoonhouden en het groen en alle planten bijhouden. En werken in de tuin kan heerlijk ontspannen zijn maar het is wel fijn als het makkelijker wordt gemaakt met het juiste materiaal.

 

Om even simpel te beginnen: de tuinslang. Met een tuinslang kun je de planten water geven en kun je de tegels nat maken. Een makkelijkere oplossing kan een gieter zijn. Om daarna met het volgende gereedschap, een buitenbezem, de tegels te schrobben. Om de planten goed bij te houden wil je een snoeischaar hebben. Hoe groot of klein hangt af van de planten in jouw tuin. Misschien wil je ook wel een heggenschaar erbij als je een grote (de naam verraadt het al) heg hebt om bij te houden. En wat je absoluut hier niet bij wilt vergeten zijn handschoenen. Om in de tuin te kunnen wroeten tussen alle planten in zijn goede handschoenen heel belangrijk. Niet alleen voor het vuil maar ook omdat er genoeg is om je handen aan open te halen als je niet oplet.

 

Beter een goede buur

Veelgebruikt tuingereedschap is fijn om in huis te hebben maar soms gebruik je iets niet zo vaak en kun je het beter lenen. Je kent de uitdrukking om een kopje suiker bij de buurman te vragen, maar er zijn veel meer dingen waar je om kan vragen. Bijvoorbeeld gereedschap. Slechts een paar keer per jaar ga je echt aan de bak in de tuin met bijvoorbeeld het omscheppen, verplaatsen of de bladeren opharken in de herfst. Een schep, kruiwagen of hark hoeft dus niet in jouw eigen arsenaal te zitten maar kan soms beter bij een van je buren liggen om te lenen.

 

Kwaliteit en onderhoud voor een lange levensduur

Iedereen heeft het over de kwaliteit van de tuinmeubelen en jouw tuin maar de kwaliteit en het onderhouden van jouw tuingereedschap is net zo belangrijk. Neem de tijd om de juiste prijs-kwaliteit verhouding te vinden want de duurste keuze is niet altijd de meest duurzame. Tegelijkertijd kun je niet altijd veel geld uitgeven en moet je soms zuinige keuzes maken. Zorg daarom goed voor je tuingereedschap en laat het niet buiten in de regen staan. Zo voorkom je snelle roestaanslag. Ga verder op zoek naar specifieke onderhoudstip, bijvoorbeeld het oliën van je schaar om deze soepel te houden na een winter lang in de berging.

 

Een tuin is meer dan alleen een paar tegels en een groenstrook. Een goed onderhouden en uitgedachte tuin levert jarenlang plezier op. Neem de tijd voor het goed onderhouden van je tuin en kies daarbij voor het juiste gereedschap. En natuurlijk de beste tuinmeubelen zodat je buiten kan zitten genieten van jouw werk.

Welk tuingereedschap heb jij nodig in jouw tuin?