Wat u moet weten over teakhouten tuinmeubelen


Teakhouten tuinmeubelen zijn bij veel Nederlanders razend populair. Dit is niet zo vreemd, want teak combineert een tijdloze uitstraling met een uitermate lange levensduur. Een tuinmeubel van teak is in de meeste gevallen dan ook een prima keuze wanneer u op zoek bent naar een tuinset die geschikt is voor talloze jaren comfortabel buitengebruik.

De grote voordelen van teak

Teak is een ietwat vettige houtsoort die afkomstig is uit tropische gebieden over de hele wereld. Met name teakhout uit Oost-Java heeft een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit. De van nature in teak aanwezige oliën, hars en kalk zorgen ervoor dat teakhouten tuinmeubelen niet snel uitdrogen en ook licht waterafstotend zijn.

Hierdoor is een tuinset van teak bijvoorbeeld bij uitstek geschikt om langdurig buiten gebruikt te worden. De robuuste eigenschappen van het materialen dragen hier ook aan bij, want teakhout is niet alleen vrijwel onverwoestbaar, maar slijt ook nog eens amper.Tuinmeubelen online kopen die van teak zijn gemaakt, is daarom bijna altijd een prima investering in de toekomst.

Het optimale onderhoud van teakhouten tuinmeubelen

Het onderhoud van tuinmeubelen is uitermate belangrijk om een maximale uitstraling en levensduur te realiseren en teakhouten tuinmeubelen vormen hierop geen uitzondering. Al eerder schreven wij hoe u uw tuinmeubelen winterklaar kunt maken en hoe u uw loungeset het beste schoon kunt maken.

In principe geldt dat veel tips uit bovenstaande artikelen ook voor tuinmeubelen van teak gelden, op enkele specifieke uitzonderingen na. De aanwezige oliën in teakhout vormen een natuurlijke beschermingslaag en daarom is het van belang alleen een zachte borstel te gebruiken bij het schoonmaken van de tuinset.

Zo wordt de natuurlijke waslaag in het hout niet aangetast. Gebruik daarom ook nooit een hogedrukspuit om een teakhouten tuinmeubel te reinigen; de krachtige waterstraal zal de aanwezige oliën verwijderen, waardoor het hout na verloop van tijd aanzienlijker sneller uitdroogt. Gebruik tot slot bij voorkeur schoonmaakmiddelen zoals groene zeep en soda om teak schoon te maken.

Tuinset van teak in uw favoriete kleur

Hoewel teakhout in de basis vaak grotendeels hetzelfde is, kan het uiterlijk van teakhouten tuinmeubelen nogal eens verschillen. Dit komt onder andere doordat teak aanvankelijk warm bruin van kleur is, maar na verloop van tijd onder invloed van zonlicht en zuurstof vergrijst. Sommige mensen vinden dit effect wenselijk, terwijl anderen de bruine kleur willen behouden.

Geregeld onderhoud met een product zoals teakhout beschermer helpt om de kleur van vers teakhout te bewaren, terwijl behandeling met een vergrijzingsmiddel het vergrijzingsproces juist versnelt. Op de website van Oude Wesselink Tuinmeubelen vindt u een breed aanbod teakhouten tuinmeubelen met verschillende kleurtinten en binnen uiteenlopende prijsklassen. Bent u op zoek naar een goedkope tuinset van teak? Kijk dan ook eens bij onze voordelige outlet tuinmeubelen.

Wat u moet weten over teakhouten tuinmeubelen