Wat heb je nodig voor het perfecte barbecue festijn in jouw tuin?


Het belooft lekker weer te worden, je wilt gebruik maken van jouw tuin, vrienden en familie komen langs. Je wilt gezellig borrelen, eten en nog veel meer. Klinkt het als een gezellig feestje? Dan wil je jouw tuin daar ook op inrichten. Met een barbecue, een set of wat er bij jou past. Maar hoe kies je nou de beste tuinmeubelen voor jouw tuin? Wij helpen je hierbij!

 

De grootte van je tuin bepaald de grootte van jouw barbecue

De keuze voor jouw barbecue bepaald gelijk de basis van jouw barbecuefeest. Er zijn namelijk veel keuzes mogelijk, te beginnen met een ouderwetse en simpele houtskoolbarbecue. Voor de ‘oermens’ natuurlijk de beste keuze met het meest realistische barbecue gevoel. Maar je hebt nog veel meer keuze met een goed gereguleerde gasbarbecue of elektrische barbecue. Of een smoker als je wilt dat het eten echt centraal komt te staan. En al deze barbecues zijn er in verschillende maten zodat er altijd een model is dat in jouw tuin past. Heb je nou echt de ruimte? Ga dan voor een volledig meubel zodat je een tafel erbij hebt om jouw keukengerei en voedsel op te leggen. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk tijdens het barbecueën.

 

Welke grootte je ook kiest, hou naast het gemak van de barbecue ook rekening met de plaatsing en de rest van je tuin. Het is belangrijk dat je ruimte hebt tijdens het barbecueën en deze niet onder een overkapping staat. En zet de barbecue niet neer bij een open deur of raam zodat alle rook naar binnen gaat. De plaatsing is net zo belangrijk als de grootte!

 

Laat jouw tuinmeubelen aansluiten op de ervaring

Gaat het om de gezelligheid of juist om het eten? Wil je borrelen met hapjes van de barbecue of een volledig feestmaal? Afhankelijk van het doel van jouw feestje kies je jouw tuinmeubelen. Zo kun je een koelkast bij jouw barbecue set aansluiten, hoge tafels neerzetten met barkrukken en de drankjes laten vloeien. Wil je een ontspannen setting, ga voor een loungeset zodat je heerlijk kan ontspannen met jouw gasten met een hapje en een drankje. Ga je juist voor een uitgebreid diner ga dan voor een tuinset zodat je echt een luxe avondmaal kan voorschotelen aan jouw gasten!

 

Vergeet je tuin niet aan te kleden. Ongeacht hoe jouw feestje eruitziet, extra groen op de tafels werkt altijd sfeer verhogend. En met gezellige verlichting in jouw tuin zoals lichtslingers voelt iedereen zich thuis in jouw tuin. Zorg tot slot dat je jouw tuinmeubelen verder gezellig aankleedt met onder andere servies. Wees voorbereid op zowel de dag als de nacht met een parasol voor wat schaduw en een terraskachel tegen de kou. Als je er maar genoeg tijd in steekt is het zo leuk in jouw tuin dat niemand er meer weg wilt!

 

Met goed onderhoud kun je nog jaren genieten

Ook als je deze zomer optimaal gebruik maakt van jouw barbecue wil je volgend jaar geen nieuwe barbecue aan hoeven schaffen. Het liefst gaan zowel de tuinmeubelen als jouw barbecue nog jaren mee. Goed onderhoud is daarom belangrijk! Zorg voor de juiste schoonmaakmaterialen als een borstel, verwijder aangekoekte resten en zoek verder online naar de beste schoonmaaktips. Zorg ervoor dat alles in de winter goed beschermd is door het binnen op te slaan of schaf een beschermhoes aan. Met de juiste bescherming kun je de komende jaren nog vele tuinfeesten geven!

Wat heb je nodig voor het perfecte barbecue festijn in jouw tuin?