Tuinmeubelen: de trends voor 2017


Nu het afgelopen zomerseizoen inmiddels definitief tot een einde is gekomen, begint de winter alweer met rasse schreden dichterbij te komen. Dat betekent voor veel mensen dat zij hun tuinmeubelen binnenkort schoonmaken en winterklaar maken, maar ook dat het tijd wordt om alvast na te denken over de tuintrends van volgend jaar.

Loungesets winnen nog altijd aan populariteit

Een van die tuintrends is de loungeset, die nog steeds alsmaar populairder lijkt te worden. Ook in 2017 zien we deze tuinmeubelen dus in menig Nederlandse tuin terug. En dat is maar goed ook, want herinnert u zich de tuinsets van vroeger nog? Een plastic tafel met een aantal veredelde campingstoelen; daar moesten we het vaak mee doen.

Tegenwoordig willen we comfortabeler in onze tuin zitten en is loungen tot een kunst verheven. Lekker achterover liggend en onderwijl nippend van een glas wijn – er zijn ergere manieren waarop u de tijd in uw tuin kunt doorbrengen. Een andere trend op het gebied van loungesets is overigens de hoekbank, die tegenwoordig vaak de voorkeur krijgt boven de kleinere tweezitter.

Loungeset: werken, dineren, zitten of liggen

De reden van de populariteit van loungesets laat zich niet moeilijk raden. Ze zijn namelijk multifunctioneel. Daar waar u aan een gewone tuinset met tafel en stoelen alleen rechtop kunt zitten en kunt dineren, is een loungeset veelzijdiger en in vrijwel alle situaties te gebruiken. Het meest voor de hand ligt natuurlijk liggend loungen, maar u heeft meer opties.

Een loungeset, en in het bijzonder een hoekbank model, leent zich ook prima om rechtop te zitten (eventueel comfortabel met uw benen zijdelings op de bank). Moet er gewerkt worden maar wilt u toch genieten van de buitenlucht en zomerzon? Pak dan simpelweg de laptop erbij. Ook dineren is op loungesets geen probleem en bovendien vaak comfortabeler dan aan een gewone tuinset.

Stoel: minimale ruimte, maximaal genieten

Een nieuwe ontwikkeling in 2017 is het gebruik van comfortabele loungestoelen. Zeker in een binnenstedelijke omgeving zien we tegenwoordig vaak dat tuinen steeds kleiner worden en bijvoorbeeld ruimte verliezen aan een uitbouw aan de woning. Een grote tuinset past in dat geval niet of neemt teveel plek in beslag.

De oplossing is het gebruik van een of meerdere comfortabele stoelen in de tuin. Hiermee doelen we niet op onze eenpersoons stoelen om te dineren, maar op een heerlijkeloungestoel zoals de Phoenix. De standaard bijgeleverde hocker zorgt voor een vergelijkbare lounge-ervaring als bij een grote hoekbank. En dat terwijl het u veel minder ruimte kost!

Tuinmeubelen: de trends voor 2017