Polystone wat is het?


Polystone, nieuwe trend voor 2017?

Wanneer u gaat shoppen voor uw tuinmeubelen, is het over het algemeen erg prettig wanneer een winkel u exact kan vertellen uit welke materialen de meubelen zijn vervaardigd. Wanneer u meer informatie kunt lezen over de materialen, kunt u beter beoordelen of de meubelen die aan wilt schaffen een lange levensduur kunnen hebben.

Bij Oude Wesselink Tuinmeubelen hebben we komend seizoen gekozen voor een compleet nieuwe trend, namelijk tafels met een Polystone tafelblad. Polystone is een uniek materiaal en bestaat in feite uit gemalen steen (o.a. graniet, marmer, soapstone) wat wordt vermengd met een vloeibare kunsthars. Het steen en de kunsthars wordt als het ware met elkaar vermengt zodat er een gietbaar mengsel ontstaat. Dit mengsel wordt gebruikt voor de bladen van een aantal van onze tafels uit onze collectie. Na uitharding van het mengsel, wordt in meerdere stappen geschuurd en vervolgens gepolijst. Vervolgens wordt het blad met de hand geverfd, gedroogd en opnieuw gepolijst. Het resultaat is een tafelblad, dat zo hard en sterk is als steen en ook zo aanvoelt.

De voordelen voor u op een rij

Polystone biedt vele voordelen, het is gemakkelijk schoon te houden, weegt vrijwel niets, heeft een mooi uiterlijk en heeft bovendien een eindeloze levensduur. Een nog belangrijker voordeel voor u is natuurlijk, dat Polystone niet door het weer kan worden aangetast en u de meubelen het gehele jaar door buiten kunt laten staan.

Onderhoud, hoe zit dat?

Een tafelblad van Polystone kun je beter niet met een schoonmaakmiddel schoonmaken, omdat daar chemische stoffen in zitten die de kleuring van het blad aan zouden kunnen aantasten. Gebruik absoluut geen schuur of bleekmiddelen, deze kunnen doffe plekken veroorzaken. Ook agressieve reinigingsmiddelen raden we ten zeerste af.

Polystone wat is het?