Polystone is een onmisbaar materiaal in jouw tuin


Polystone is een trend die de afgelopen jaren steeds meer aanwezig komt in tuinen. Je hebt bijvoorbeeld beelden van polystone voor in huis of in je tuin. Daar is bijgekomen dat er veel tafelbladen van polystone worden gemaakt. Dit zijn prachtige, robuuste tafelbladen die een plek kunnen vinden in elke tuin. Je kunt een ruim assortiment terugvinden bij Oude Wesseling Tuinmeubelen, maar vertellen hier graag wat meer over de polystone tafelbladen.

 

Wat is Polystone?

Polystone is een mix van materialen. Het bestaat uit gemalen steen zoals onder andere graniet, marmer en soapstone. Dit wordt vermengd met vloeibare kunsthars. Het blad wordt na uitharding meerdere keren gepolijst. Daarna nog een keer geverfd, gedroogd, en nog een keer gepolijst. Daardoor is de tafel lichter dan een volledig stenen tafel, maar houdt de tafel wel de stenen look.

 

Wat zijn de voordelen van Polystone?

Het grootste voordeel is natuurlijk de natuurlijke look die Polystone heeft. Doordat het blad net natuursteen is qua uiterlijk past het makkelijk bij de rest van je tuin. Maar in tegenstelling tot natuursteen is Polystone veel lichter en gemakkelijker te verplaatsen. Je hebt dus wel de lusten en niet de lasten.

 

Daarnaast gaat een Polystone tafel lang mee. Het tafelblad is gemaakt van stevig materiaal en is daarnaast weerbestendig. Je kunt de tafel dus gewoon buiten laten staan door weer en wind zonder dat dit veel invloed heeft op de kwaliteit of het uiterlijk van jouw tafel. Maar het is natuurlijk wel aan te raden er een beschermhoes overheen te doen, want extra bescherming kan nooit kwaad natuurlijk. Daarmee heb je een tafel waar je nog jarenlang van kunt genieten!

 

Polystone is makkelijk te onderhouden

Waar het weer geen invloed heeft op het materiaal, hebben chemische producten dit wel. De chemische stoffen kunnen namelijk de kleur aantasten of doffe plekken veroorzaken. Gebruik dus ook absoluut geen bleek of schuurmiddelen. Maar daarnaast is het heel simpel om schoon te maken en te onderhouden. Gebruik lauwwarm water en een vochtige doek en dan heb je in een handomdraai je tafel schoon!

 

Kortom, Polystone is het perfecte alternatief voor een houten of stenen tafel. Kwalitatief zeer sterk maar beter betaalbaar met de mooie natuursteen look! Niet voor niets een trend op dit moment. Ben je benieuwd geworden? Kijk dan gerust eens door ons aanbod Polystone tafels heen!

Polystone is een onmisbaar materiaal in jouw tuin