Zo verwijder je snel mos van je tuinmeubelen!


De zon schijnt weer volop en dat betekent dat je tuinmeubelen weer de schuur uit getrokken mogen worden! Maar wat als je tuinmeubelen een laagje mos of alg bevatten? Getsie, daar wil je natuurlijk niet op gaan zitten! Ook op je tuintegels kunnen mossen en algen groeien. Nu hoef je natuurlijk niet meteen je tuinmeubelen en tegels te vervangen. Het is een stuk makkelijker en goedkoper om het mos en algen zelf te verwijderen. Wil jij graag weten hoe je dit moet aanpakken? Lees dan vooral snel verder! Oude Wesselink heeft de meest simpele manier hier voor je uitgeschreven! 

Schrobben met een zachte doek

Mossen en algen groeien wanneer je tuinmeubelen op een vochtige plek staan. Op zich is dit geen groot probleem, want mos en alg is makkelijk te verwijderen. Je hebt er gelukkig niet veel dure producten voor nodig. Een sopje met warm water en groene zeep is al voldoende. Je kan ook allesreiniger gebruiken! Een scheutje is al genoeg. Wanneer je je tuinmeubelen schoon gaat maken, is het belangrijk dat je voor een zachte spons of doek kiest. Dit is om krassen te voorkomen! 

Of je nou aluminium of kunststof tuinmeubelen in je tuin hebt staan, de bovenstaande manier werkt voor beide. Bij houten tuinmeubelen is het niet aan te raden om groene zeep te gebruiken. Groene zeep kan namelijk in het hout gaan zitten waardoor het hout sneller lelijk wordt. Voor houten tuintafels en tuinstoelen kan je beter gebruikmaken van alleen warm water. Werkt dit niet? Dan kan je altijd nog speciale schoonmaakmiddelen halen om de mos en algen te verwijderen. Vul een bak met warm water, doe er een scheutje schoonmaakmiddel in en ga voorzichtig met een zachte spons over je houten tuinmeubelen. Zo zie je al snel dat de groene aanslag en algen verdwijnen!  

Heb je rotan en bamboe tuinmeubelen die bedekt zijn met mos of algen? Dan is het aan te raden om deze schoon te maken met koud water een een scheutje zout! 

Tegels weer laten blinken

Zitten je tegels ook vol met algen en mos? Of kunnen ze gewoon een schoonmaakbeurt gebruiken? Doe dit dan met azijn en water. Azijn zorgt er namelijk voor dat ze algen, het mos en het onkruid sterft. Verder is azijn niet schadelijk voor je tegels of de grond. Chloor daar in tegen wel. Gebruik dus absoluut geen chloor bij het schoonmaken van je tuintegels. Het is slecht voor het milieu en je plantjes in de tuin zullen sterven. Je kan ook een hogedrukspuit gebruiken bij het schoonmaken van je tegels. Dit gaat enorm snel. Pas wel op dat je de hogedrukspuit niet per ongeluk op je planten richt. Dit overleven ze namelijk niet. 

Hopelijk kan je nu aan de slag met het schoonmaken van je tuinmeubelen en tuintegels op een verantwoordelijke manier. Je kan snel weer genieten in de zon in een schone tuin!

Zo verwijder je snel mos van je tuinmeubelen!