Lounge dining set of loungeset kiezen?


In hartje zomer gebruiken veel mensen hun tuin dagelijks, of het nu is om te ontspannen of om uitgebreid te dineren. Toch is het precies dit verschil dat bepaalt of u in uw tuin een loungeset of lounge dining set nodig heeft. In dit artikel bespreken wij de voordelen en de nadelen van beide soorten tuinmeubelen.

Lounge dining set bij uitstek geschikt om te dineren

We kunnen er kort over zijn: als u in elk geval de mogelijkheid wilt hebben om in uw tuin op prettige wijze te dineren, is een lounge dining set de optimale keuze. Dit is de ideale combinatie tussen een heerlijke loungebank en een bijbehorende tafel. Sommige van deze sets bevatten daarnaast nog extra banken, stoelen of krukjes.

Het grootste verschil ten opzichte van een reguliere loungeset zit hem in de hoogte van de bank. Een lounge dining set is qua hoogte vergelijkbaar met de hoogte van de banken of stoelen die bij een traditionele dining set horen.

Hierdoor kunt u niet alleen languit loungen op de bank, maar ook prima rechtop zittend aan tafel dineren. De hoogte maakt het ook nog eens een stuk gemakkelijker om vanuit de set weer op te staan. Bijzonder comfortabel dus!

Loungeset met lagere instap

Toch is een lounge dining set niet voor iedereen comfortabeler dan een loungeset. De lagere instap van een loungeset maakt het voor kleine kinderen bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger om op de tuinmeubelen te klimmen en gezellig bij de volwassenen te komen zitten.

De lage tafel is in dat geval wel een minpuntje. Dit zorgt ervoor dat de kinderen niet kunnen dineren zoals ze gewend zijn en eten met het bord op schoot is niet in alle situaties wenselijk. Een hogere tafel is daarom een stuk beter geschikt om aan te dineren.

Is dineren wat u betreft echter meer een aangelegenheid voor binnen? Dan is de keuze voor een gewone loungeset in vrijwel alle gevallen uw beste optie. Deze is volledig ontworpen om te loungen en is beschikbaar in uiteenlopende soorten en maten. Alleen al op onze website kunt u kiezen uit talloze modellen met verschillende materialen.

Conclusie: loungeset of lounge dining set kopen?

De keuze voor een loungeset of lounge dining set hangt uiteindelijk af van uw specifieke wensen. Dineert u altijd binnen en wilt u de tuin vooral gebruiken om languit liggend te genieten van een boek met een goed glas wijn? Dan is een loungeset uw beste keuze.

Wilt u echter af en toe ook dineren in de tuin (eventueel ook met kinderen), dan is een lounge dining set een uitstekend en veelzijdig alternatief.

Lounge dining set of loungeset kiezen?