Is het al tijd om de tuinmeubelen op te bergen?


Herfst. Temperaturen van 10 tot 15 graden, bewolking, druilerig weer en regen. En dus voor veel mensen het moment om een keuze te maken: wil ik graag het hele jaar door in mijn tuin zitten of is dit het moment om mijn tuinmeubelen op te bergen? Als je zo lang mogelijk wilt genieten van jouw tuinmeubelen is het ook belangrijk er goed voor te zorgen. En dus ook tuinmeubelen die door het weer worden beïnvloed op te bergen. Wij denken graag met je mee hoe jij je tuinmeubelen het beste kan opbergen.

 

Geen ruimte om op te bergen maar wel je tuinmeubelen beschermen

Niet iedereen heeft de ruimte om tuinmeubelen op te bergen. Dat betekent dat je tuinmeubelen onderhevig zijn aan het weer. Als eerste is het verstandig om je tuinmeubelen daarop uit te kiezen. All weather kussens blijven langer goed als je ze opbergt, maar je hebt de mogelijkheid deze buiten te laten liggen. Teakmeubelen kun je in principe ook buiten laten staan en zijn goed bestand tegen het weer. Maar ook hier is het zo dat opbergen beter beschermt. Maar ook als je geen ruimte hebt om op te bergen en je tuinmeubelen buiten laat staan is er een goede oplossing: een beschermhoes. Zet de tuinmeubelen aan de kant, pak ze in met een beschermhoes en je kunt ze zo in de zomer er weer uithalen!

 

Een tuinhuis, een schuur of een opbergbox?

Als je de ruimte hebt in jouw tuin is het verstandig om ruimte te houden voor een tuinhuisje. Of een schuur, of in ieder geval een kast en overdekking. Elke vorm om tuinspullen te kunnen beschermen kan van meerwaarde zijn. Spullen om te tuinieren, een barbecue en nog veel meer spullen kun je opslaan als je de ruimte ervoor hebt. Zorg er wel voor dat je niet door de zomer heen de ruimte die je hebt volstopt met nieuwe spullen want je wilt in de winter ruimte houden voor je tuinmeubelen! Elke vorm om je tuinmeubelen te beschermen tegen het weer kan van meerwaarde zijn om jouw tuinmeubelen goed te beschermen.

 

Belangrijke tips om te onthouden

Of je nou je tuinmeubelen buiten laat staan, gebruik maakt van een opberghoes of je tuinmeubelen overdekt opslaat: maak gebruik van tevoren gebruik van deze tips!
Tip 1: Maak je tuinmeubelen schoon. Als je tuinmeubelen vies zijn en worden opgeslagen trekt het vuil erin en krijg je ze nooit meer zo schoon als je zou willen. Met een grondige schoonmaakbeurt verleng je de levensduur van je tuinmeubelen.
Tip 2: Sla je tuinmeubelen droog op en hou ze droog. Als je tuinmeubelen vochtig opgeslagen worden blijven ze vaak nat en dit heeft invloed op de kwaliteit. Mocht je de mogelijkheid hebben jouw tuinmeubelen droog of onder een afdakje op te slaan is dit ook beter voor de levensduur.
Tip 3: Licht heeft invloed op jouw tuinmeubelen. UV kan ervoor zorgen dat je tuinmeubelen vaal worden. Of dat de kwaliteit daalt. Heb je de mogelijkheid om jouw tuinmeubelen in de schaduw op te slaan dan is dit ten goede van jouw tuinmeubelen!

Is het al tijd om de tuinmeubelen op te bergen?