Hoe zorg je voor verkoeling in een warme zomer


We hebben al een aantal dagen met hoge temperaturen gehad deze zomer. En dat zal de komende jaren niet anders zijn. Hoe lekker het ook is om van de zon te kunnen genieten, wat verkoeling of schaduw is soms ook zeer gewenst. Dat kan, zonder jouw zonplekjes aan te tasten. Als je er maar bewust mee omgaat! Wij helpen je op weg naar een tuin die alles kan bieden.

 

De temperatuur verlagen door veel groen

Schaduw is niet de enige weg naar een verfrissende plek in jouw tuin. Door veel groen in jouw tuin, of in de omgeving, te hebben zijn planten heel belangrijk. Je kunt op een plat dak ook veel groen kwijt. Wist je dat een groen dak voor enkele graden verkoeling in huis kan zorgen? Daarnaast kun je ook voor beschutting zorgen door in de hoogte te planten. Dan hoef je geen parasol te nemen. En nog een fijne bijkomstigheid, planten hebben water nodig. Een goed excuus om zelf ook eens onder de sproeier door te lopen voor verkoeling.

 

Schaduw op meerdere manieren

De meest milieubewuste, verkoelende en natuurlijke manier is zoals eerder benoemd door groen in de hoogte te planten. De schaduw van een boom is het meeste waard. Maar dit past niet altijd in jouw tuin, qua maat of qua stijl. Dus zijn er naast de natuurlijke groene manier nog andere oplossingen voor schaduw.

 

Als je de ruimte hebt is een overkapping zeker aan te raden. Een houten dan wel. Met een houten overkapping blijft het nog enigszins natuurlijk, heb je een uitstraling die bij een groene tuin past en een duurzame oplossing. Een open overkapping is goed voor alle seizoenen. Je ben beschermd tegen de regen, kan genieten van een briesje voor de verkoeling, hebt schaduw tot je beschikking en kan zelfs een heater ophangen om in de winter buiten te zitten.

 

Als je de ruimte niet hebt of een simpelere oplossing zoekt dan zijn er nog steeds genoeg opties. Bijvoorbeeld een zonnescherm. Deze is makkelijk in- en uitklapbaar, elektronisch en kan op grootte worden afgesteld. Je hebt dan wel altijd de basis van het systeem tegen je huis zitten. Een vergelijkbare maar goedkopere oplossing is een schaduwdoek. Het belangrijkste zijn de punten waar je de doek aan vast maakt en daardoor is er nog steeds niet veel flexibiliteit voor de locatie. Wil je je schaduw verstelbaar en flexibel op kunnen zetten? Dan is een parasol nog steeds de beste oplossing! En overwegend onze voorkeur. Een zweefparasol is een mooie oplossing voor een groot schaduwvlak.

 

Schaduw en verkoeling is belangrijk tijdens de hete dagen, dus kies niet te snel maar ga rustig op onderzoek uit naar de beste oplossing voor jouw tuin!

Hoe zorg je voor verkoeling in een warme zomer