5 tips: Hoe richt je een klein balkon in?


Woon je in een appartement met een klein balkonnetje? Of heb je gekozen voor een huis zonder tuin maar wel met balkon? Een klein balkon inrichten kan best moeilijk zijn. Je wilt natuurlijk kunnen genieten van het zonnetje in de lente en zomer! Wil jij van je kille en kale balkon een fijne plek maken? Ikwiltuinmeubelen.nl heeft een aantal tips zodat jij van jouw kleine balkon een klein paradijsje te maken! Lees snel verder.


Tip 1: Maak gebruik van de hoogte


Wanneer het vloeroppervlakte van je balkon niet al te groot is, betekent het niet meteen dat je weinig ruimte hebt! Kijk eens naar de hoogte van je balkon, hier kan je leuke dingen mee doen. Denk aan een verticale tuin: helemaal hip op dit moment! In plaats van planten op de grond zetten, kan je ze natuurlijk ook tegen de muur plaatsen. Zo kun je bij het tuincentrum hangplanten en potten kopen die je aan de muur kan bevestigen. Op die manier heb je toch groen op je balkon, maar neemt het geen ruimte in beslag. Natuurlijk kan je ook bakken met planten aan je balkonhekken hangen.


Tip 2: Weg met het beton!


In de meeste gevallen is de vloer van een balkon gemaakt van beton. Een simpele manier om je balkon iets sfeervoller te maken, is het leggen van een vlonder. Kies mooie houten planken uit en leg deze over je betonnen vloer. Dit zal je balkon een completere look geven, waardoor het knusser en gezelliger wordt om daar je tijd door te brengen!


Tip 3: Stijlvolle tuinmeubelen


Wanneer het lente zonnetje tevoorschijn komt, wil je hier natuurlijk van kunnen genieten. Dit kan op je balkon wanneer je daar mooie tuinmeubelen plaatst. Nu is het natuurlijk logisch dat er geen grote loungebank op je kleine balkon past. Voor een klein balkon is het aan te raden om functionele en minimalistische tuinmeubelen te gebruiken. Kies dus voor een opklapbare tafel en opklapbare stoelen die je makkelijk aan de kant kan zetten. Wil je toch een loungeset? Kies dan een hoek loungebank of een loveseat. Het is handig om rekening te houden met bewegingsruimte op je kleine balkon. Wat ook prima op je kleine balkon kan, is een hangstoel! Wanneer je deze niet nodig hebt kun je hem makkelijk weghalen. Naast dat het er sfeervol uitziet, oogt je balkon ook meteen een stuk ruimer!


Tip 4: Kies voor gezellige accessoires


Heb je de tuinmeubelen uitgezocht? Dan is het tijd om sfeer te creëren met mooie balkon accessoires. Kies kleurrijke kussentjes uit, een bijpassend kleedje, mandjes, kaarsen, kleine plantenbakken, etc. Hierdoor creëer je een fijne sfeer en zal je balkon een stuk beter bij de rest van je huis passen! Wanneer je kussens gaat uitkiezen, raadt Oude Wesselink Tuinmeubelen aan om kussens in verschillende maten, vormen en kleuren te kiezen. Hoe meer kussens, hoe beter! Denk ook aan lampjes! Wanneer het ‘s avonds donker wordt, maken lampjes je balkon extra gezellig. Ga bijvoorbeeld voor een snoer met lampjes en hang deze boven je balkon. Zo creëer je een romantische sfeer!


Tip 5: Kies voor speciale balkon producten


Woonwinkels en tuincentra zijn zich meer aan het richten op balkon producten. Het minimalisme wordt steeds meer een trend en dan is voor een kleine balkon bezitter ideaal. Tuinmeubelen wordt functioneler gemaakt. Denkt aan tuinmeubelen met opbergruimte bijvoorbeeld! Of een balkontafel die je aan de reling kunt bevestigen. Tegenwoordig bestaan er ook balkon barbecues! Deze kleine barbecues bevestig je gemakkelijk aan je balkon reling. Ideaal als je toch graag wilt genieten van de zomeravond! Dit maakt het inrichten van je kleine balkon een stuk makkelijker!

Het jij een klein balkon en wist je niet goed hoe je hier een fijn plekje van kon maken? Hopelijk is dat probleem met deze tips van Oude Wesselink Tuinmeubelen nu opgelost! Bekijk de website voor mooie tuinmeubelen en misschien vind je hier wel de ideale tuinset voor jouw balkon!

5 tips: Hoe richt je een klein balkon in?