Hoe je de beste loungeset of tuinset kiest


Een mooie tuin verdient bijpassende tuinmeubelen. De keuze is echter enorm, want er zijn vele verschillende loungesets en tuinsets verkrijgbaar. In dit artikelen leggen we uit welke zaken belangrijk zijn bij de aanschaf van een loungeset of tuinset. Zo weet u zeker dat u altijd de beste keuze maakt voor uw persoonlijke situatie.

Tuinset, loungeset of lounge dining set nodig? Uw wensen zijn leidend

De keuze voor een tuinset of loungeset wordt allereerst bepaald door uw specifieke wensen en behoeften. Wilt u in het zomerseizoen met het hele gezin regelmatig genieten van een uitgebreide barbecue? Dan is een handige tuinset met eettafel eigenlijk onmisbaar.

Leest u liever liggend op de bank een boek of tijdschrift terwijl u geniet van een goed glas wijn? Dan is een loungeset waarschijnlijk een betere optie. Beide soorten tuinmeubelen worden overigens ook wel verenigd in een ideale combinatie: de zogenaamde lounge dining set.

Kies tuinmeubelen met de juiste stijl en kleur

Tuinmeubelen zijn er in vele soorten en maten: zowel online als in de winkel om de hoek. Maar welke kleuren en stijlen kunt u nu het beste kiezen? Een handige tip is om deze keuze af te laten hangen van uw woninginterieur. Kies voor tuinmeubelen in een vergelijkbare stijl en kleuren zodat binnen en buiten vloeiend in elkaar overlopen.

Naast zaken zoals kleur en stijl zijn ook de gebruikte materialen van tuinmeubelen van groot belang. Het materiaal bepaalt immers onder meer hoe duurzaam, onderhoudsvriendelijk en makkelijk in gebruik een tuinset of loungeset is. Ook is de gebruikte materiaalsoort van doorslaggevend belang voor de uitstraling van uw tuinmeubelen.

Online tuinmeubelen kopen: welke materialen?

Veel tuinsets zijn tegenwoordig gemaakt van wicker, zoals bijvoorbeeld onze Menorca Tafel met 6 Menorca Verstelbare Wicker Stoelen. Dit materiaal heeft een natuurlijke uitstraling en is duurzaam, licht en goed bestand tegen weersomstandigheden buiten. Ook loungesets van kunststof zijn zeer in trek en bieden vergelijkbare voordelen als tuinmeubelen van wicker.

Een andere populaire optie is een tuinset met een tafel van hout. Dit tijdloze materiaal staat garant voor een rustige uitstraling, maar vergt het nodige onderhoud. Een lounge dining set met een eettafel van teakhout is dan een goed alternatief. Teakhout heeft van nature een hoog oliegehalte en heeft hierdoor minder onderhoud nodig.

Geeft u de voorkeur aan een loungeset met een modern design? Dan RVS en aluminium uitstekende materialen voor uw tuinmeubelen. Een aluminium frame voor de stoelen en banken in uw tuin ziet er strak uit, roest niet en is onderhoudsvriendelijk. Ook het gebruik van RVS resulteert in een tuinset met een trendy look en weinig onderhoud.

Ruime keuze in outlet tuinmeubelen op onze website

Natuurlijk spelen er vele overwegingen een rol bij het kiezen van de juiste tuinmeubelen. Twijfelt u over de optimale loungeset of tuinset voor uw specifieke situatie? Neem dan vrijblijvend contact op via info@ikwiltuinmeubelen.nl of bel naar 0546 – 633 464. Onze enthousiaste medewerkers adviseren u graag over de beste keuze op basis van uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Hoe je de beste loungeset of tuinset kiest