Het is bijna tijd om je tuinmeubelen op te bergen


De zomervakantie is voorbij en hoewel het weer het nog toelaat is het tijd om vooruit te denken naar de winter. De planning voor het schoonmaken en onderhouden van je tuin is begonnen. En dan rest nog een laatste stap als het weer omslaat: je tuin opruimen en de tuinmeubelen opbergen.

 

Afgedekt, overdekt of verdekt

Het makkelijkst zou natuurlijk zijn als je de hele tuin zou kunnen laten zoals het is en je volgend jaar weer buiten komt en alles prachtig is gebleven en op zijn plek staat. Zo makkelijk gaat dat niet, de weersomstandigheden zullen invloed hebben op jouw tuinmeubelen. En dan is al dat schoonmaken voor niks geweest. Het is alleen ook weer niet zo dat je alles naar binnen kan halen want meestal is hier geen plek voor. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen mogelijk.

 

Kussens wil je het liefst in een kist bewaren, in ieder geval ergens waar zo min mogelijk vocht bij komt zodat ze niet gaan schimmelen. Voor grotere tuinmeubelen zijn er afdekmogelijkheden zoals beschermhoezen. Er zijn hoezen om jouw parasol te beschermen maar zelfs om jouw volledige tuinset af te dekken. Heb je geen beschermhoes of lukt dit niet maar heb je wel een overkapping? Zet zoveel mogelijk overdekt weg zodat er toch enige bescherming is tegen de barre omstandigheden. Staan er nog tuinmeubelen in je tuin, probeer deze dan zo verdekt mogelijk op te stellen. Gaat het stormen dan staan ze zo veilig mogelijk. Daarnaast beneemt het je zicht in de tuin en als je er toch geen gebruik van maakt kan het beter aan de kant staan.

 

De laatste loodjes

Al je planten zijn verzorgd, het gazon is opnieuw gemaaid en bemest en je tuinmeubelen zijn schoongemaakt en opgeborgen. Nu je echt ruimte hebt in je tuin kun je zien wat er nog moet gebeuren: het terras en de tegels moeten nog schoongemaakt worden. Begin met het opvegen van de bladeren, ook rondom je planten voordat de winter begint. Spuit je tegels schoon met water en schrob met een bezem, hetzelfde voor je terras. Als je het echt schoon wilt maken gebruik dan zeep en ga echt de vuile plekken extra af. Het is vooral belangrijk om in ieder geval minimaal schoon te maken want na de winter is de aanslag overal ingetrokken en kost het een stuk meer moeite om alles goed schoon te krijgen.

 

Je tuin is klaar voor de winterslaap. Maak van de tijd gebruik om eens goed te kijken of je iets anders wilt of nieuwe meubelen nodig hebt. Want met een nieuw plan de volgende zomer in zorgt voor een heerlijke verfrissing!

Het is bijna tijd om je tuinmeubelen op te bergen