Gebruik je tuin in de winter!


Men kan niet wachten tot de temperatuur oploopt en de zon begint te schijnen. Hét moment om optimaal van je tuin te genieten. Maar wat doe je met je tuin in de herfst en de winter? Blijf je binnen zitten, of wil je dan ook gebruik maken van je tuin? Het is zonde om slechts een paar maanden van de frisse buitenlucht en al die ruimte gebruik te maken. Daarom hebben we enkele tips op een rij gezet zodat je het hele jaar gebruik kan blijven maken van jouw tuin.

 

Zorg voor wintergroen

De winter is een prachtige tijd maar er zijn helaas veel planten die de kou niet overleven. Of planten die hun kleur verliezen als de winter aanvangt. Gelukkig zijn er veel mooie planten die ook in de winter hun kleur behouden. Planten zoals blauwe druifjes, sneeuwklokjes of een rode beuk als haagplant zijn perfect geschikt om kleur aan je tuin te geven.

 

Creëer sfeer

Niet alleen planten fleuren jouw tuin op. Door een mooie schutting, een veranda of de juiste tuinmeubelen geef je jouw tuin extra sfeer. Maar denk ook aan een mooie vaas of pot, lichtjes en andere tuindecoratie. Hoeveel kleur je aan jouw tuin geeft is aan jou. Je tuin kan tot een grote kerstboom van kleur en licht worden omgetoverd, of juist minimalistisch maar gezellig. Daarnaast kun je kiezen voor een winterbarbecue zodat je ook in de winter een festijn voor vrienden en familie kan organiseren.

 

Sfeer en kleur is niet het enige dat verwarmt

Kleur, licht en sfeer is natuurlijk heel fijn om te hebben, maar hoe zorg je er nou voor dat je niet ondergesneeuwd wordt? Hier zijn meerdere oplossingen voor. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping. Daar kun je deels een opslag inbouwen, heb je een plek om mooi aan te kleden en zit je droog van alle weersomstandigheden. Of een vuurkorf (niet verstandig om dicht bij het hout van de overkapping te zetten), daarmee heb je niet alleen warmte maar ook een extra stukje sfeer.

 

Met enkele simpele aanpassingen geniet je niet meer drie maar 12 maanden per jaar van jouw tuin!

Gebruik je tuin in de winter!