Een tuinfeest organiseren: welke tuinmeubelen heb ik nodig?


Nu de lente voorzichtig om de hoek komt kijken, kunt u weer meer tijd in de tuin doorbrengen. En dat is wel zo prettig. Een tuin is immers niet alleen bij uitstek geschikt omlekker te loungen, maar leent zich ook prima voor bijvoorbeeld het organiseren van een tuinfeest. In dit artikel voorzien we u van de beste tuinfeest ideeën en geven we u bijpassende tips op het gebied van tuinmeubelen.

Tuinfeest organiseren? Pas deze tuinfeest ideeën toe!

Er zijn voldoende aanleidingen waarom u in de lente een tuinfeest zou willen geven. Wellicht bent u binnenkort jarig of misschien is er wel een andere reden voor een feestje. Wat de reden ook is, een tuin is een uitstekende feestlocatie en vormt het ideale decor voor een gezellig samenzijn met vrienden en familie.

Belangrijk bij het organiseren van een tuinfeest is allereerst het kiezen van een geschikt thema. Een overkoepelend thema geeft structuur aan de organisatie van een feest en helpt bij het uitkiezen van de juiste hapjes, drankjes, uitnodigingen en tuinmeubelen. Het thema hoeft niet per se bij uw gasten bekend te zijn, maar vormt het uitgangspunt voor uw eigen tuinfeest ideeën.

Decoratie van een tuinfeest: welke tuinmeubelen nodig?

Een tuinfeest organiseren vereist een goede voorbereiding. Er moet niet alleen voldoende eten en drinken aanwezig zijn voor alle genodigden, maar ook moeten er goede tuinmeubelen zijn zodat uw gasten comfortabel kunnen zitten of loungen.

In het geval van een diner is het bijvoorbeeld belangrijk dat er voor iedereen genoeg plek is aan tafel. Een tuinset met stoelen is een uitstekende optie om op prettige wijze met zijn allen te dineren. De tuinsets bij Oude Wesselink Tuinmeubelen zijn onderhoudsvrij en makkelijk te reinigen, waardoor ze zich goed lenen voor gebruik bij een tuinfeest.

Is de setting van uw tuinfeest een tikje informeler en wil iedereen staan of gewoon een beetje loungen? Dan zullen enkele aangename loungesets waarschijnlijk goed in de smaak vallen bij uw gasten.

Een gulden middenweg zijn onze speciale lounge-dining sets: deze combineren het gemak van een loungebank of loungestoel met een praktische hoge tafel waar door aanwezigen prettig aan gegeten kan worden.

Tuinfeest tips: zorg ook voor parasols en paviljoens

Hoewel zij vaak over het hoofd worden gezien, zijn ook parasols en paviljoens een belangrijk element bij het organiseren van uw tuinfeest. Zij beschermen uw gasten namelijk tegen uiteenlopende weersomstandigheden.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan regen, maar ook aan bescherming tegen een felle voorjaars- of zomerzon. Ook houden parasols en paviljoens aanwezige warmte langer vast, iets wat met name een groot voordeel is tijdens de wat frissere avonden op een tuinfeest.

Begint het écht frisjes te worden tijdens uw tuinfeest? Dan maakt u gebruik van uwterraskachel om de temperatuur direct iets aangenamer te maken. De tuinmeubelen op onze website stellen u in staat om een fantastisch tuinfeest te organiseren, dat u en uw gasten nog lang bij zal blijven!

Een tuinfeest organiseren: welke tuinmeubelen heb ik nodig?