De tuinmeubelen trends voor 2023!


De lente is dichtbij. De zomer is in het vizier. En dat betekent goed nieuws voor liefhebbers van de buitenlucht: Het zonnetje komt er weer aan! Dit is hét moment om de nodige aanpassingen aan jouw tuin te doen. En om jou te helpen hebben we de top tuinmeubelen trends van 2023 op een rijtje gezet.

 

Natuurlijk en duurzaam

Duurzaamheid is al jarenlang een terugkerend thema. Materialen gaan steeds langer mee en worden gefabriceerd op een milieubewuste manier. Vandaar dat de eerste trend van het jaar niet alleen duurzaamheid is maar ook een natuurlijke uitstraling. Kies daarom voor een tuinset van hout. Of nieuwe materialen zoals riet en bamboe. Waar je voor staat wil je ook laten zien!

 

Geen natuurlijke look maar wel duurzaam en onderhoudsvriendelijk? Kies kunststof

Duurzaam hoeft niet per se op een natuurlijke manier terug te komen. Kunststof is een goede oplossing! Kunststof is tegenwoordig een makkelijk te gebruiken grondstof en daarmee in sommige gevallen een goedkopere oplossing. Daarnaast is kunststof makkelijk schoon te maken en daarmee gebruiksvriendelijker dan veel andere materialen. Heb je dus niet de behoefte aan een natuurlijke look maar wil je wel duurzaam en gebruiksvriendelijk? Dan is dit jouw trend!

 

Stel je eigen set samen

Modulaire systemen zijn om zo veel verschillende redenen handig. Om te beginnen als je verhuist. Stel je gaat groter wonen dan is het perfect als je dezelfde set kan behouden maar hier delen aan toe kan voegen. Of als je een kleinere tuin krijgt en je set kan aanpassen. Maar ook als je niet genoeg ruimte in je tuin hebt, maar jouw set zo nu en dan wilt uitbouwen als je visite hebt. En het meest voorkomende probleem: je wilt graag een set die zoveel mogelijk op maat past in jouw tuin. De ruimte die je hebt wil je zo precies mogelijk benutten en een set op maat is daarbij de oplossing en absoluut een groeiende trend dit jaar.

 

Comfort in het klein

Aansluitend op de gedachtegang ‘gebruik de ruimte die je hebt’ met een modulair systeem gebruiken mensen hun tuin ook steeds vaker om te relaxen. Daarbij hebben we in Nederland nou eenmaal niet altijd de ruimte om uitgebreide loungesets te plaatsen en moeten we het meestal doen met wat we hebben. Zeker in steden. Vandaar dat kleine tuinen of balkons optimaal benut wordt. Dit kan door de juiste set of tuinbank, door zoveel mogelijk kussens en op die manier comfort in te bouwen.

 

2023 beloofd weer een mooi jaar te worden om te genieten van je tuin. Bereid je goed voor en doe mee met de nieuwe trends!

De tuinmeubelen trends voor 2023!