De tuinmeubelen trends voor 2022!


Een nieuwe zomer betekent nieuwe trends voor tuinmeubelen. Tuinmeubelen zijn vaak voor meerdere jaren, maar soms wil je toch de laatste trends volgen om de meest hippe tuin te hebben. Zeker nu men veel thuis werkt wordt jouw tuin steeds belangrijker. Met het nieuwe seizoen voor de deur nemen wij de laatste trends met je door, zo kun je indruk maken op jouw vrienden en familie. Dus ben je op zoek naar een nieuwe tuinset? Lees dan hier welke keuze jij het beste kan maken!

 

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Het milieu is de laatste jaren steeds meer een ‘hot topic’. Het is de trend van tegenwoordig om duurzame tuinmeubelen in je tuin te hebben. Je kunt op verschillende manieren voor duurzaamheid kiezen. Je kunt bijvoorbeeld op zoek naar hoge kwaliteit tuinmeubelen die nog lang mee zullen gaan. Maar er zijn ook opties om voor gerecycled materiaal te gaan. En deze kunnen nog jarenlang meegaan.

 

Less is more

Er was een tijd dat hoe meer je had hoe beter. Maar met de trend van duurzaamheid is deze gedachtegang ook de deur uit gegaan. Want: onnodig veel in je tuin hebben staan is niet milieubewust. Zet alleen neer wat je echt gebruikt. Wil je bijvoorbeeld je tuin vooral gebruiken om in te loungen, beperk je dan tot een loungeset. Maar je hoeft natuurlijk niet in te houden met jouw loungeset, zorg er wel voor dat je zo lekker mogelijk kan hangen in je tuin! En door voor een duurzame set te gaan zorg je ervoor dat je niet elk jaar een nieuwe set hoeft aan te schaffen.

 

Groen in je tuin voor het milieu

Nog een milieubewuste keuze die de laatste jaren steeds meer als trend op komt. Meer planten in je tuin heeft goede invloed op het milieu. Simpel gezegd: zuurstof komt van planten. Wil je hier meer over weten kun je beter met een expert contact opnemen, onze expertise is tuinmeubelen.

 

Je kunt kiezen voor planten op het dak van je schuur. Zo levendig je de boel op in plaats van naar een zwart vlak te kijken. Of kies voor een groenstrook tegen je schutting, om je tuin aan te kleden. Planten en bloemen zorgen voor een mooier aangezicht en laat je tuin echt tot leven komen!

 

Geef je tuin nog meer kleur dan alleen groen

Welke kleuren kies jij voor in je tuin? Natuurlijk, groene planten en bomen. Maar je kunt ook voor kleurrijke bloemen kiezen. Maar voor welke kleuren kies je dan in jouw tuinset? Bruin en grijs combineren bijvoorbeeld altijd goed met groen. Kies dus voor materialen als hout, riet of aluminium. Deze materialen geven een natuurlijke kleur die goed past bij de natuur look in jouw tuin.

 

Maak van je tuin een leefruimte

Dat we allemaal steeds meer tijd thuis doorbrengen is een soort verplichte trend. Maar of het nou thuiswerken, thuisschool, quarantaine of een andere reden is wil je het wel zo gemakkelijk mogelijk hebben. En in de zomer is er niks lekkerder dan optimaal genieten van je tuin! Bedenk dus van tevoren waar je je tuin allemaal voor wil en kan gebruiken en kies aan de hand daarvan jouw tuinmeubelen. Je kunt kiezen voor een bartafel om de sfeer te verhogen, of voor een tuinset zodat je buiten kan werken. En vergeet de rest van het gezin niet, met een kleine tafel voor de kinderen en een loungeset om lekker met zijn allen buiten te kunnen hangen!

 

Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om geen trend te volgen maar te kiezen voor wat je zelf wilt. Of als je het nog steeds niet weet, vraag dan vooral om hulp bij het maken van je keuze. Het belangrijkste is: ga voorbereid de zomer van 2022 tegemoet!

De tuinmeubelen trends voor 2022!