De perfecte buitentafel: waar let je op?


Groot en robuust, klein en subtiel, bestand tegen het weer of juist makkelijk op te bergen. Er zijn nogal wat afwegingen die je moet maken bij het kiezen van jouw buitentafel. Hoeveel ruimte heb je bijvoorbeeld in je tuin, en waar wil je de tafel voor gebruiken?

 

Hoeveel ruimte kun en wil je benutten?

Een tafel kan aan de ene kant veel ruimte in beslag nemen, maar kan ook het centrum van jouw tuin zijn. Je wilt genoeg ruimte overhouden in je tuin voor bijvoorbeeld groen. En het hangt er vanaf waar jij jouw tafel voor wilt gebruiken. Ga je elk weekend uitgebreid tafelen of heb je meer behoefte aan een kleine salontafel. De grootte van jouw buitentafel kan veel impact hebben en is dus van belang, denk hier goed over na voor je op zoek gaat naar een tafel in jouw tuin.

 

Hoog, midden of laag, waarvoor gebruik jij je tafel?

Het doel van jouw tafel is belangrijk, maar de ruimte kan het doel veranderen. Wil je graag uitgebreid dineren maar heb je hier de ruimte niet voor dan kun je misschien toch beter voor een hoge tafel als bar kiezen. Bepaal dus eerst de ruimte die je hebt en neem dit mee in de keuze waarvoor je jouw buitentafel wilt gebruiken. Weet je waarvoor je je tafel wilt gebruiken dan kun je echt gericht gaan zoeken. Een lage tafel sluit goed aan bij een tuin die vooral gebruikt wordt om te zonnen. Een robuuste grote tafel is er voor de gezelligheidsdieren die vaak mensen uitnodigen om te komen eten en natafelen. Een hoge tafel is juist lekker voor de borrelaars, degene die graag een borrel geeft in de tuin. Kies jouw tafel voor de functie die je erbij in gedachte hebt.

 

Materiaal en vorm

Naast dat het soort materiaal en de vorm van jouw tafel ook impact kan hebben op de ruimte die je gebruikt heeft dit ook een waarde ‘voor het oog’. Heb je een tuin met veel groen en natuur kan een houten tafel complementair zijn aan jouw tuin. Je kunt ook kiezen voor een aluminium of polystone tafel. Beiden makkelijk in onderhoud, kunnen buiten blijven staan door het jaar heen en een mooie uitstraling waarbij polystone een sterke en robuuste uitstraling heeft en aluminium mooi en subtiel in jouw tuin past.

 

Welke vorm jouw tafel heeft kan ook uitmaken op het materiaal, een vierkante of langwerpige tafel kan er juist subtieler uitzien, waar een ronde of ovale tafel een extra robuuste uitstraling kan geven. Een materiaal sluit een vorm niet uit, dus kijk vooral naar het totaalplaatje wat bij jou past!

 

Jouw tuin is tegenwoordig een tweede huiskamer en de keuze voor een tafel is belangrijk. Je kunt een tafel als onderdeel van een set kiezen of stel jouw eigen set samen, wij helpen je graag met het maken van jouw keus! Kijk gerust door ons assortiment tuinsets of tuintafels om klaar te zijn voor de zomer.

De perfecte buitentafel: waar let je op?