De grote voordelen van een zweefparasol


De afgelopen weken begint de zon in Nederland weer feller te schijnen. Een zweefparasol zorgt voor meer schaduw in uw tuin en vormt dan ook de ideale aanvulling op tuinmeubelen zoals een loungeset of tuinset. Bovendien biedt een zweefparasol diverse voordelen ten opzichte van een conventionele parasol.

Parasolvoet niet in het midden

Een zweefparasol is een parasol waarbij de parasolvoet niet in het midden is geplaatst. De voet bevindt zich aan de zijkant, terwijl de parasol is opgehangen door middel van een speciale hangconstructie. Hierdoor lijkt de parasol als het ware te zweven boven de grond, wat een bijzonder mooi effect geeft in uw tuin.

Een zweefparasol staat ook wel bekend als een vrijhangende parasol en biedt uiteenlopende voordelen in vergelijking met een gewone parasol. De plaatsing van de parasolvoet aan de zijkant zorgt ervoor dat er in het midden onder de parasol aanzienlijk meer ruimte is voor tuinmeubelen zoals tafels, stoelen of lounge-dining sets.

Meer ruimte en sfeer in uw tuin

De parasolpaal staat u niet langer in de weg, waardoor u veel meer effectieve ruimte onder de parasol kunt benutten. Een zweefparasol biedt u dan ook meer waar voor uw geld dan een conventionele parasol en is bovendien erg praktisch in gebruik. Bij gelegenheden in uw tuin met veel personen, zoals bijvoorbeeld een tuinfeest, kunnen meer mensen een plekje in de schaduw vinden.

Een zweefparasol is echter niet alleen aan te raden uit praktische overwegingen. Veel mensen kiezen voor een zweefparasol vanwege het sfeervolle en exclusieve uiterlijk ten opzichte van een gewone parasol. Het trendy ontwerp van een zweefparasol valt bij veel mensen in de smaak en geeft direct een sfeervolle uitstraling aan uw tuin.

Meet vooraf de beschikbare ruimte op

Het voordeel dat de parasolvoet zich bij een zweefparasol niet in het midden bevindt, vormt tegelijkertijd een klein nadeel. De plaatsing van de parasolvoet aan de zijkant zorgt er namelijk voor dat een zweefparasol meer ruimte in beslag neemt dan een traditionele parasol. Vervelend, maar absoluut niet onoverkomelijk.

Wel adviseren wij om voor aankoop van een zweefparasol eerst de beschikbare ruimte in uw tuin goed in kaart te brengen. Meet de maximaal te benutten ruimte op en houd hier rekening mee tijdens het bekijken van de parasols op onze website. Het zou immers zonde zijn als u uw splinternieuwe parasol na aankoop niet optimaal kunt benutten.

Zweefparasol vaak de beste keuze

Gezien de vele voordelen is een zweefparasol voor veel mensen tegenwoordig een betere keuze dan een gewone parasol. De enige uitzondering is wanneer u beschikt over een zeer kleine tuin of balkon. In dat geval zal er ook relatief weinig ruimte zijn voor tuinmeubelen zoals tuinsets, loungesets of accessoires.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van zweefparasols of wilt u direct bestellen? Bekijk dan eerst het uitgebreide aanbod zweefparasols op onze website. In geval van vragen adviseren onze ervaren medewerkers u graag over de optimale zweefparasol voor uw persoonlijke situatie. Bel voor meer informatie naar 0546 – 633 464 of mail naar info@ikwiltuinmeubelen.nl.

 

De grote voordelen van een zweefparasol