De beste tips voor een gezellig terras in uw tuin


Beschikt u over een mooi terras in uw tuin? Dan is dit dé plek om uw tuinmeubelen neer te zetten. Een terras vormt in uw tuin namelijk vaak het centrale punt waar u vele uurtjes doorbrengt met vrienden en familie. Pas de volgende tips in dit artikel toe om vertoeven op uw terras nog prettiger te maken.

Maak uw eigen zithoek met een loungeset

Niets is zo gezellig als het creëren van een knusse zithoek op uw terras. Het is ook nog eens een ruimtebesparende oplossing, omdat u de hoeken van het terras effectief kunt benutten en in het midden veel ruimte overhoudt. Loungesets behoren tot de handigste tuinmeubelen waarmee u in een handomdraai een zithoek kunt creëren.

Plaats naast uw eethoek een buitenkeuken

Wanneer u met zijn allen in de tuin wilt eten, is het natuurlijk hinderlijk wanneer u continu heen en weer moet lopen tussen de keuken en de tuin. Het naast de zithoek plaatsen van een buitenkeuken zoals de Outdoorchef Canberra 4 G is dan een ideale optie. Zo kunt u tijdens het koken gewoon doorpraten en verliest u nooit de controle over het eten.

Als u uitgebreid wilt dineren, is een loungeset hiervoor minder geschikt. Speciaal hiervoor bieden we u bij Oude Wesselink Tuinmeubelen de keuze uit een breed aanbod tuinsets, die zelfs een groot gezin van meer dan voldoende ruimte voorzien. Wilt u de ideale combinatie tussen dineren en loungen? Kies dan voor een van onze unieke lounge-dining sets.

Creëer aangename schaduw met een parasol

Hartje zomer kan de zon in Nederland soms onverwacht fel schijnen. Een hele dag buiten zitten in de volle zon is dan geen goed idee. Maak het vertoeven op uw terras een stuk aangenamer door een grote parasol te plaatsen. Deze biedt bescherming tegen de felle zomerzon en zorgt voor een aangename schaduw op het terras.

Het type parasol dat wij op een terras sterk aanbevelen, is de zweefparasol. De parasolvoet hiervan bevindt zich namelijk niet in het midden. Hierdoor kan de parasol aan de zijkant van het terras geplaatst worden, terwijl de schaduw precies in het midden valt. Dat een zweefparasol ook nog eens bijzonder stijlvol oogt, is een mooie extra.

Zorg voor warmte tijdens koude dagen met een terraskachel

Tijdens de laatste zomerdagen begint het ’s avonds al snel af te koelen. Dat is jammer, want juist in de late uurtjes kan het zeer sfeervol zijn om tijd in de tuin door te brengen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing in de vorm van een terraskachel. Deze verspreidt een heerlijke warmte over uw terras, waardoor u ook tijdens koude dagen de hele avond volop kunt genieten van uw tuin.

 

De beste tips voor een gezellig terras in uw tuin