De beste redenen om een loungeset voor in uw tuin te kopen


De loungeset blijft een onverminderd populair item in Nederlandse tuinen. Dat vinden wij eigenlijk niet meer dan logisch, want loungesets bieden diverse grote voordelen ten opzichte van andere tuinmeubelen. In dit artikel bespreken we daarom de 3 beste redenen om een loungeset voor in uw tuin te kopen.

1. Genieten van lekker weer in de buitenlucht

Een loungeset maakt het een stuk aantrekkelijker om in uw eigen tuin op uw gemak te genieten van het zonnetje. Het kost weinig moeite om loungesets te verplaatsen en ook hoeft er in de tuin zelf niets te worden aangepast.

Vanaf de loungeset op uw terras heeft u een mooi uitzicht op de prachtige omgeving die u zelf heeft gecreëerd. Loungesets zijn speciaal ontwikkeld om een goede pasvorm te hebben, zodat u zo lang als u wilt heerlijk kunt loungen in uw tuin.

Het hoge comfort maakt een loungeset uitstekend geschikt om uit te rusten na een middagje flink tuinieren. Terwijl u geniet van uw welverdiende rust, kunt u de resultaten van uw werk op uw gemak bekijken. In veel gevallen leidt dit al snel tot nieuwe ideeën en inspiratie.

2. Een loungeset neemt weinig ruimte in

Een loungeset neemt in de meeste gevallen weinig ruimte in beslag. Dit maakt loungesets de ideale tuinmeubelen om op kleine dakterrassen of balkons te plaatsen. Want ook als u slechts een kleine ruimte tot uw beschikking heeft, wilt u genieten van optimaal comfort.

Achteroverleunend op een goede loungeset komt het mooie uitzicht vanaf uw dakterras of balkon optimaal tot zijn recht. Beschikt u juist over een groter oppervlak? Dan zijn er groterelounge dining sets met meer mogelijkheden om de aanwezige ruimte te vullen.

3. Loungesets hebben een hoog zitcomfort

Natuurlijk wilt u een loungeset met een trendy uiterlijk, maar nog veel belangrijker is het zitcomfort. U zult tuinmeubelen alleen regelmatig gebruiken, wanneer u er comfortabel in kunt zitten. Gelukkig is dit juist een van de onderdelen waar veel loungesets in uitblinken.

Het zitcomfort van een loungeset is onder meer afhankelijk van de gebruikte kussens. Hoe dikker en steviger de kussens, hoe langer zij over het algemeen meegaan en hoe beter het zitcomfort in stand blijft. Dunne kussens verliezen in veel gevallen al snel hun ondersteunende vermogen.

Ook de hoogte van een loungeset is van groot belang voor het zitcomfort. Een hoge rugleuning biedt logischerwijs meer comfort en steun dan een lage rugleuning. Daarnaast is het makkelijk om op te staan uit een loungeset met een hoge zit, terwijl een lage en diepe zit een beter loungegevoel geeft.

De beste redenen om een loungeset voor in uw tuin te kopen