Bescherm uw parasol met een parasolhoes


Iedereen die veel tijd doorbrengt in de tuin kan er eigenlijk niet zonder: een parasol. Een kwalitatief hoogwaardige parasol biedt niet alleen effectieve bescherming tegen de felle zomerzon, maar is ook dé blikvanger in uw tuin en laat uw tuinmeubelen optimaal tot hun recht komen. Voor een lange levensduur van uw parasol is het echter belangrijk deze goed te beschermen.

Regelmatig onderhoud van uw parasol

Het beschermen van uw parasol kan door de nodige aandacht te besteden aan het onderhoud ervan. Regelmatig schoonmaken is altijd een goed idee en wij zullen binnenkort dan ook een speciaal artikel aan dit onderwerp wijden. Vandaag richten we ons op de andere belangrijke voorwaarde om een parasol in goede conditie te houden: bescherming met een parasolhoes.

Een parasolhoes, vaak ook wel een beschermhoes genoemd, houdt de parasol vrij van uiteenlopende zaken zoals vuiligheid en stof. Daarnaast voorkomt een beschermhoes dat er ongedierte tussen het parasoldoek kruipt om hier in de wintertijd droog te kunnen overwinteren. Dit zijn allemaal voorbeelden van zaken die het uiterlijk van de parasol na verloop van tijd ernstig kunnen aantasten.

Bescherm uw parasol tegen weersinvloeden

Minstens net zo belangrijk als bescherming tegen stof, viezigheid en ongedierte, is bescherming tegen de veranderlijke weersomstandigheden in Nederland. Net zoals bij eentuinset is het van belang om de parasol in dit opzicht goed te onderhouden. Sommige parasoldoeken zijn vanwege het gebruikte materiaal namelijk niet optimaal bestand tegen de invloeden van het weer.

De beste keuze is daarom om de parasol te gebruiken zolang de zon schijnt en deze netjes in een parasolhoes in te pakken zodra er bijvoorbeeld zware regenval dreigt. In Nederland gebeurt het nogal eens dat zonnige dagdelen in rap tempo worden opgevolgd door een onverwachte hoosbui, waardoor het verstandig is om alert te blijven op plotselinge weersveranderingen.

Parasolhoes voor droge opslag van de parasol

Zit u in de herfst en winter eigenlijk nooit meer in de tuin? Dan is het aan te raden de parasol grondig schoon te maken en deze daarna droog op te bergen in een parasolhoes in afwachting van het nieuwe lenteseizoen. De hoes beschermt de parasol tegen schadelijke invloeden in de opslagruimte en zorgt er hierdoor voor dat deze een aanzienlijk langere tijd meegaat.

Wanneer u een parasol koopt, is het een absolute zekerheid dat u vroeg of laat ook een parasolhoes nodig heeft. Het is daarom verstandig om deze er direct bij te kopen, zodat u een set heeft die optimaal op elkaar aansluit. Op de website van Oude Wesselink Tuinmeubelen vindt u bijvoorbeeld deze Beschermhoes Vrijhangende Parasol, die geschikt is voor alle parasols die wij momenteel aanbieden.

Twijfelt u nog over de beste parasol voor uw persoonlijke situatie? In een eerder artikel bespraken wij de grote voordelen van een zweefparasol.

Bescherm uw parasol met een parasolhoes