Bereid uw tuinmeubelen voor op de herfst


Morgen is het zover: dan is de eerste herfstdag van 2016 een feit. En dat is te merken ook, want na een zomerse periode van warme dagen met hoge temperaturen begint het nu eindelijk wat koeler te worden. Wel zo aangenaam, want de zon brandt inmiddels niet meer zo fel in het gezicht als u zit te dineren in uw comfortabele tuinset of lounge dining set.

Met temperaturen die nog altijd richting de 20 graden gaan en overwegend droge dagen kent de herfstperiode vooralsnog een prima start. Zeker overdag is het dan ook nog altijd prima toeven in de tuin. Begint u het ’s avonds toch wat frisser te vinden? Dan is een terraskachel de ideale manier om tot in de late uurtjes te genieten van een warme buitenomgeving.

Maak uw tuinset goed schoon

Nu de roodgele bladeren weer van de bomen beginnen te vallen, maken veel mensen zich op voor de traditionele herfstschoonmaak van hun tuinmeubelen. De beste wijze waarop uuw tuinmeubelen of loungeset schoonmaakt hebben we al eerder uitgelegd, waarbij voorzichtig afspoelen met een tuinslang en eventueel wat niet-schuimende zeep altijd een veilige keuze blijft.

Zowel aluminium, kunststof als wicker tuinmeubelen zijn zeer eenvoudig te reinigen en blijven bij regelmatig onderhoud lange tijd hun nieuwe uitstraling behouden. Naar een tuinset van teak heeft u helemaal geen omkijken; zelfs bij flinke herfstbuien blijventeakhouten tuinmeubelen hun prachtige uitstraling behouden. Teak kan na verloop van tijd wel iets grijzer van kleur worden, maar dit is simpel te voorkomen met wat teakolie of een ontgrijzer.

Berg uw loungeset op als u deze niet gebruikt

Begint het later in de herfst nóg frisser te worden en gebruikt u uw tuinset in de praktijk nauwelijks meer? Dan is het een goed idee om uw tuinmeubelen winterklaar te maken. Berg uw loungeset of lounge dining set na een uitgebreide schoonmaakbeurt bij voorkeur binnen op zodat deze niet wordt aangetast door winterse weersinvloeden zoals regen, sneeuw en vorst.

Kies daarbij voor een goed verluchte ruimte, zodat de kans op insecten en schimmelvorming zoveel mogelijk wordt verminderd. Afdekken met een professionele beschermhoes is daarnaast voor tuinmeubelen een betere keuze dan een gewoon zeil of kleed. Staat uw tuinset eenmaal goed opgeslagen? Dan weet u zeker dat uw tuinmeubelen er volgend jaar in de lente nog als nieuw uitzien!

 

Bereid uw tuinmeubelen voor op de herfst