Alles voor het perfecte tuinfeest


Wat is een tuin zonder een tuinfeest? Je wilt natuurlijk al je vrienden en familie laten zien hoe je jouw tuin hebt afgemaakt. Met het juiste groen, de juiste bestrating en nog meer die prachtige tuinmeubelen. Maar dan wil je ook een geslaagd feest en dat vergt wat voorbereiding. Of nog wat nieuwe meubelen of sfeer om het af te maken. Voor het juiste feestje is planning nodig. We helpen je graag mee zodat elk tuinfeest een succes wordt!

 

Je tuin is bijna klaar, welke tuinmeubelen heb je nu nodig?

Het gras groeit, de bloemen zijn geplant en het terras ligt. Jouw tuin is bijna af maar nu heb je nog tuinmeubelen nodig. Of je huidige tuinmeubelen zijn toe aan vervanging. Nu kun je kiezen voor een mooie set om goed in te kunnen relaxen of je kiest juist voor een perfecte tuinset om de hele zomer lang feesten te kunnen geven. Een barset kan daarbij helpen, of kies juist voor een diningset zodat je gezellig aan tafel kan zitten. Waar je voor kiest hangt ervan af of je wilt rondlopen of juist lekker zitten en aan tafel wilt hangen.

 

Voordat je een feest geeft kijk je natuurlijk altijd even naar de weersvoorspelling. Maar hoe goed je ook plant, het kan nou eenmaal gebeuren dat het toch tegenvalt. Is het toch koud? Zorg voor een gezellige buiten openhaard of een heater. Bang voor regen? Je kunt een overkapping laten bouwen in je tuin. Als je geen structurele oplossing wilt kun je ook een tent opzetten voor een dag. Of een parasol neerzetten voor over je tafel. Laat je niet tegenhouden om een geslaagd feest te geven!

 

Sfeer en muziek

Zet de ramen open en laat de muziek van binnen schallen door de tuin. Of neem een portable boxje mee naar buiten zodat je altijd je muziek bij de hand hebt! Maar met alleen muziek is jouw tuinfeest niet compleet. Om voor extra sfeer te zorgen wil je extra tafeldecoratie. Bijvoorbeeld kaarsen, of een extra bos bloemen. Is er iemand jarig hang de slingers in je tuin en blaas de ballonnen op. Of welk thema ook bij jou past, kleed je tuin erop aan.

 

En als het begint te schemeren of als je doorgaat tot in de late uurtjes wil je wel gezellige verlichting. Je kunt fakkels in je tuin zetten. Maar als je niet met vuur wilt spelen, neem dan extra lampjes. Bijvoorbeeld lichtsnoeren, die je op kunt hangen door je tuin. Of hang verlichting in de boom. Maar let op dat je niet te veel lampen ophangt zodat het wel sfeervol blijft en geen felverlichte wachtruimte!

 

Je tuin is klaar, nu nog de juiste hapjes en drankjes

Er zijn zoveel verschillende opties om te kiezen wat je kunt serveren tijdens jouw tuinfeest. Wij zijn een groot voorstander van een bak met ijs erin en daarin allerlei verschillende drankjes. En kiezen altijd voor maaltijden van de barbecue. Zo krijg je net dat extra beetje sfeer aan je avond. Zorg daarbij wel voor een goeie tafel of plek om hapjes en drankjes te kunnen serveren zodat je niet naar binnen en buiten blijft lopen. Want het is tenslotte ook jouw feestje!

Alles voor het perfecte tuinfeest