5 Tip om een mediterrane tuin creëren


De zon schijnt en de lucht is blauw. Het is tijd om je tuin klaar te maken voor de mooie zomerdagen. Wil jij je tuin een nieuwe look geven? Lees dan snel verder! Je leest hier namelijk 5 tips voor het creëren van een mediterrane tuin.

 

Je hoeft niet eens meer op vakantie wanneer je je wil wanen in de heerlijke mediterrane sferen! Mediterrane tuinen bestaan uit palmbomen, felgekleurde bloemen, ronde vormen, muurtjes van natuursteen, cactussen, mozaïek en waterelementen. Droom je al weg bij de gedachten dat dit allemaal in jouw tuin zou kunnen staan? Volg dan de onderstaande tips. Zo haal je het Middellandse-Zee gevoel naar je eigen tuin!

Tip 1: Bestrating

Grote tegels zijn typisch Mediterraans. Deze worden dus vaak gebruikt in Mediterrane tuinen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor keramische tegels of natuursteen tegels. Deze kan je in verschillende kleuren krijgen zoals donkergrijs of bruin. Voor een speciaal en vrolijk effect, kan je kiezen voor tegels met een patroon. Daarnaast kan je ook kiezen voor kiezel tegels. Bij deze tegels lijkt het net of er allemaal kleine kiezels op de grond liggen. Ook deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Grove witte kiezel tegels kun je bijvoorbeeld mooi combineren met donkergrijze natuursteen tegels! Zo krijg je een speels effect.

Tip 2: Comfi tuinmeubelen

Elke tuin heeft comfortabele tuinmeubelen nodig. Zo ook je Mediterrane tuin. Creëer een gezellig hoekje door een loungeset te plaatsen. Hier kun je met familie en vrienden borrelen en tot rust komen! Daarnaast is een tuintafel met mooie tuinstoelen ook een must voor als je bijvoorbeeld buiten wilt barbecueën. Heb je geen plek voor beiden in je tuin? Dan kan je altijd nog kiezen voor een lounge-dining set! Super comfortabel en functioneel. 

Tip 3: Lekker speels

Speelse en ronde elementen in een de Mediterrane tuin zorgt voor de juiste sfeer. Er wordt veel gebruik gemaakt van grof behandelde materialen. Je hoeft niet te veel rekening te houden met vaste structuur, dus kun je lekker los te werk gaan! Het is vooral belangrijk dat je creatief bent met je elementen. 

Tip 4: Planten en stenen

Je hebt keuze uit duizenden soorten planten. Wanneer je bezig bent met een Mediterrane tuin is het belangrijk dat je kiest voor voornamelijk tropische planten. Denk bijvoorbeeld aan een palmboom of een olijfboompje. Dit straal echt de Spaanse sfeer uit! Geuren en kleuren zijn ook altijd welkom in de Mediterrane tuin. Zo zijn de planten lavendel en jasmijn ideaal: het ruikt lekker en ziet er gezellig uit door de kleuren! De planten kun je bijvoorbeeld in een grote bak zetten. Steenachtige potten en plantenbakken staan perfect bij de tropische en gekleurde planten en geven je tuin direct een natuurlijke, sfeervolle boost.

Tip 5: Tuinaccessoires 

Natuurlijk kunnen de tuinaccessoires zeker niet ontbreken in de Mediterrane tuin. Kleed je tuinmeubelen aan met sierkussens en kleden. Hang een snoer met lampjes op en zet een vuurkorf midden in je tuin. Koop je accessoires in de kleuren beige, wit en bruin. Zoek je naar wat fellere kleuren? Kies dan voor de kleuren rood, oranje, paars en blauw. Wat ook een must is in de Mediterrane tuin is, is water. Waterelementen geven je tuin een vakantiesfeer. Natuurlijk heeft niet iedere tuin plek voor een zwembad. Maar er een vast wel een hoekje vrij voor een klein watervalletje of een fontein! Je tuin is direct zomerklaar met de stijlvolle en vrolijke details!

 

Met deze 5 tips kan je aan de slag met je Mediterrane tuin! Hopelijk ben je geïnspireerd. Vergeet vooral niet om lekker los te gaan en je niet teveel druk te maken over structuur. Succes!

5 Tip om een mediterrane tuin creëren