3 tips om uw tuinmeubelen winterklaar te maken


Het officiële begin van de winter komt steeds dichterbij. Dat is te merken ook, want sneeuw en vorst hebben inmiddels alweer hun intrede gedaan in ons land. In dit artikel geven we u daarom 3 tips om uw tuinmeubelen te beschermen tegen deze winterse weerselementen.

1. Maak uw tuinmeubelen schoon

Veel mensen wachten tot het voorjaar met het schoonmaken van hun tuinmeubelen. Dit is in de meeste gevallen echter niet verstandig. Zaken zoals vuil en viezigheid in uw loungeset houden namelijk vocht vast. Een tuinset die niet schoon is, droogt daarom minder snel op als het zonnetje weer eens tevoorschijn komt.

Het tijdig reinigen van uw tuinmeubelen zorgt er dan ook voor dat uw tuinset langer mooi blijft. Wacht dus niet tot het voorjaar, maar maak uw loungeset liever al in het najaar schoon. Heeft u uw tuinmeubelen nog altijd niet gereinigd?

Doe dit dan zo snel mogelijk. Borstel eventuele vlekken op de loungeset weg met een speciale schuurborstel. Spoel de tuinmeubelen af met water en laat ze daarna rustig opdrogen. Gefeliciteerd: uw tuinset is klaar voor de winter!

2. Zet uw tuinmeubelen binnen

Heeft u uw tuinmeubelen eenmaal schoongemaakt, dan is het tijd voor de volgende stap. Als het even kan, zet u de tuinset namelijk binnen. Absoluut noodzakelijk is het niet, want de meeste loungesets zijn tegenwoordig vrij goed bestand tegen weersinvloeden.

Hierdoor mogen veel tuinmeubelen in principe gedurende het hele jaar buiten staan. Toch is dit niet aan te bevelen. Weerselementen zoals sneeuw, regen, wind en vorst zullen altijd een negatieve invloed hebben op de levensduur van loungesets.

Het binnenzetten van uw tuinmeubelen is dus altijd de beste keuze. Zorg dan uiteraard wel voor een goed verluchte ruimte, zodat schimmel en insecten geen kans krijgen. Heeft u binnen simpelweg geen plaats voor uw loungeset? Geen nood, want met de volgende tip bieden we u hiervoor de ideale oplossing.

3. Dek uw tuinmeubelen af met een beschermhoes

Veel mensen proberen hun tuinmeubelen buiten te beschermen door ze af te dekken met een kleed of zeil. Een nobel streven, maar helaas lang niet altijd effectief. Het op deze wijze afdekken van een houten loungeset stimuleert bijvoorbeeld schimmelvorming.

Ook plaatsen veel mensen hun tuinset in de buurt van een warmtebron om te voorkomen dat vorst de meubelen aantast. Te hoge temperaturen zijn echter slecht voor de levensduur van uw tuinmeubelen en kunnen op termijn leiden tot barsten in uw loungeset.

De beste manier om uw tuinmeubelen af te dekken, is met een professionele beschermhoes van onze website. Zo weet u zeker dat uw tuinset optimaal beschermd is. Wij bieden tuinmeubelhoezen voor tuinsets van verschillende formaten, zoals 190 x 150 cm,200 x 190 cm, 240 x 190 cm en 255 x 255 cm.

3 tips om uw tuinmeubelen winterklaar te maken