3 tips bij het kopen van tuinmeubelen


Tuinmeubelen kopen lijkt een eenvoudige opgave. De meeste mensen zoeken online een tuinmeubelen outlet en zijn tevreden wanneer ze een tuinset vinden voor een lage prijs. Hierdoor lopen ze het risico dat de nieuwe aankoop tegenvalt. In dit artikel geven we u 3 tips waardoor u zich nooit een buil kunt vallen aan de aanschaf van een tuinmeubel.

Tip 1: Hogere kwaliteit tuinmeubelen bespaart op termijn kosten

In de zoektocht naar tuinmeubelen is de prijs voor veel mensen het belangrijkste aspect. Het is echter belangrijk om u niet blind te staren op de lage prijs van een tuinset. Andere elementen zoals kwaliteit, toepasbaarheid en zitcomfort zijn minstens zo belangrijk.

Goedkope tuinmeubelen zitten vaak minder comfortabel en gaan een kortere tijd mee. Wanneer u echter iets meer betaalt voor een tuinset, geniet u van een hoger gebruikscomfort en verdient u het geld al snel terug door de hogere duurzaamheid van de gebruikte materialen.

De meest voordelige tuinmeubelen onderscheiden zich door een goede prijs-kwaliteitverhouding. Kies voor een tuinset met fijne, dikke kussens en weerbestendige materialen met een goede coating. Zo weet u zeker dat het tuinmeubel aan uw verwachtingen voldoet.

Tip 2: Stel duidelijke prioriteiten aan de tuinset

Tuinmeubelen kopen is een kwestie van de juiste prioriteiten stellen. Bent u met zijn tweeën en ligt gezinsuitbreiding in de nabije toekomst niet in de lijn der verwachting? Dan is een complete lounge dining set met stoelen voor 6 personen wellicht wat teveel van het goede.

Het is niet alleen zonde om onnodig veel geld uit te geven aan een loungeset, maar het kost u ook onnodig veel ruimte in uw tuin die u ook anders kunt benutten. Kies daarom voor tuinmeubelen die groot genoeg zijn voor dagelijks gebruik, maar die ook genoeg ruimte bieden voor incidentele visite.

Gaan de tuinmeubelen regelmatig in aanraking komen met kinderen? Kies dan bij voorkeur voor een tuinset met hoogwaardige materialen en donkere of gekleurde kussens. Witte kussens zullen er in een huishouden met jonge kinderen na verloop van tijd namelijk vervuild uit gaan zien.

Tip 3: Een tijdloze loungeset heeft een langere houdbaarheidsdatum

Bij het kopen van tuinmeubelen is het niet altijd verstandig om u te laten leiden door de allerlaatste trends op het gebied van kleuren. Een kleur die deze zomer hip is, kan een jaar later alweer uit de mode zijn.

Zeker opvallende kleuren zoals felgroen, lichtoranje of andere felle kleurencombinaties brengen een groot risico met zich mee. Het is daarom sterk aan te bevelen om te kiezen voor neutrale kleuren bij de belangrijkste tuinmeubelen.

Het eindresultaat hoeft zeker niet saai te zijn, want met accessoires zoals kussens, kleden, vazen en parasols kunt u alsnog de gewenste variatie bereiken. Het vervangen hiervan is bovendien een stuk goedkoper dan bij de hoofdmeubelen het geval is.

3 tips bij het kopen van tuinmeubelen