Deze 3 huis, tuin en keukenmiddeltjes laten jouw tuinmeubelen weer stralen


De zomer staat weer voor de deur! En dus verruilen we binnen voor buiten. Toch kost het altijd weer wat tijd en moeite om de tuin weer op orde te krijgen, zodat je er écht van kunt genieten. Denk aan de planten, de tegels, het gras, maar ook: de tuinmeubelen. Als je je tuinmeubelen het hele jaar door buiten (of in de schuur) hebt laten staan, dan kan er nogal wat viezigheid op zitten, denk aan zand, modder, groene aanslag of zelfs schimmel. Gelukkig zijn de meeste tuinsets gemakkelijk schoon te maken en hoef je niet naar de bouwmarkt om allemaal reinigingsmiddelen in te slaan. De meeste middelen het je namelijk waarschijnlijk al in de keukenkast staan. Wil je weten om welke (simpele) wondermiddeltjes het hier gaat, lees dan snel verder.

 

Zachte borstel

Last van zand en viezigheid op je tuinmeubelen? Start de schoonmaak dan simpelweg met een zachte borstel. Je zult zien dat je de meeste viezigheid gemakkelijk wegpoetst. Het is belangrijk om geen harde borstel te gebruiken. Zo kun je met een harde borstel het kunststof van kunststof meubelen (blijvend) beschadigen. Ook voor houten meubelen is een harde borstel niet geschikt; het kan immers de natuurlijke waslaag van het hout beschadigen. 

 

Groene zeep of milde allesreiniger

Is al het zand van de meubelen gepoetst? Dan kun je een sopje klaarmaken. Ja, de meeste tuinmeubelen - hout, kunststof en aluminium - kun je gewoon schoonmaken met een lauwwarm sopje, met groene zeep. Een milde allesreiniger mag ook. Even flink boenen en klaar is kees! 

 

Zachte doek

Zijn de meubelen goed gesopt? Dan kun je de meubelen aan de lucht laten drogen, maar je kunt de meubelen ook direct drogen met een zachte doek. Bij aluminium meubelen bijvoorbeeld, krijg je anders van die lelijke droogvlekken. Geen probleem natuurlijk, maar wel iets minder mooi voor het oog! En als je dan toch bezig bent...

 

(Jojoba-olie)

Oké dit staat misschien niet in je keukenkastje, maar misschien wel in je badkamerkastje (bij de dames dan): jojoba-olie. Jojoba-olie is een favoriet in de beautywereld, maar ook in de tuinwereld is deze olie geliefd. Je kunt het namelijk op kunststof tuinmeubelen toepassen om de kleur op te halen. Ideaal als je kunststof meubelen na verloop van dof zijn geworden. Leuke bijkomstigheid: jojoba-olie beschermt ook tegen invloeden van buitenaf en is waterafstotend. Als je het voor de zomer nog op je kunststof tuinset smeert, dan beschermt het tegen verder bleken. 

 

Wanneer ga jij aan de slag?

Deze 3 huis, tuin en keukenmiddeltjes laten jouw tuinmeubelen weer stralen