Spa in de eigen tuin


De laatste jaren is het steeds populairder geworden om een spa in de tuin te maken. Middels een spabad kun je oase van rust in je eigen tuin creëren. Vooral bij pijnlijke spieren of na een lange werkdag kan dit voor veel ontspanning en genot zorgen. Twijfel jij nog over de aanleg van een spa in jouw tuin? Lees dan dit artikel waarin wij jou alles vertellen over de voordelen van een thuisspa in jouw tuin.

Privé spa in je eigen tuin


Het allergrootste voordeel van een spa in je eigen tuin is dat je kan genieten van deze ontspanning wanneer jij wilt. Je kunt in alle privacy genieten van een me-time momentje in je spa. En dat terwijl je kan genieten van het uitzicht in je eigen tuin. Hierbij hoef je totaal geen rekening te houden met anderen en kun je je volledig focussen op jezelf.


Goed voor je lichaam


Een spa in je tuin kan voor veel ontspanning zorgen. Vooral bij pijnlijke spieren en gewrichten zou dit een hele goede uitkomst kunnen zijn. Een spabad is namelijk voorzien van krachtige massagestralen die je spieren versoepelen. Hierdoor zul je alle spanning en stress van je af voelen glijden wanneer je in het spabad aan het genieten bent. Daarnaast zorgt het natuurlijk drijfvermogen van de spa ook voor extra ontspanning doordat je lichaamsgewicht daalt met 90%. Kom volledig tot rust in het warme water terwijl je ondertussen geniet van het uitzicht in jouw tuin.

Naast dat een spabad goed werkt voor soepele spieren wordt de bloedcirculatie ook gestimuleerd door het krachtige water. Hierdoor zullen gifstoffen uiteindelijk sneller je lichaam verlaten waardoor je de kans op griep en verkoudheid verkleint. Dit willen we natuurlijk allemaal.


Tijdens elk seizoen


Een ander voordeel van een spa in de tuin is dat je hiervan kunt genieten wanneer je maar wilt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een zwembad in de tuin, is een spa niet seizoensgebonden en is het daarom perfect om van jouw tuin een heuse spa te maken. Wanneer jij bijvoorbeeld een zwembad in de tuin zou aanleggen zou je hier alleen op warme dagen van kunnen genieten omdat het water in een zwembad niet verwarmd is. Daarnaast vraagt een zwembad voor veel meer water waardoor een spa een betere keuze is voor het milieu. Dankzij de warme, constante temperatuur van het water kun je in elk seizoen genieten van je ontspanningsmoment in je eigen spa. Zelfs in de winter is het bad aangenaam om in op te warmen terwijl de stoom als een warme deken over je heen komt.


Creëer een volledig spa-gevoel in jouw tuin


Naast dat het aanschaffen van een spabad voor in de tuin al een hele ontspannen sfeer kan geven, kan je jouw tuin nog meer omtoveren tot een spa door extra rustgevende elementen toe te voegen. Door te kiezen voor duurzame materialen in natuurlijke tinten creëer je een gevoel van luxe en wellness. Vooral materialen zoals hardhout en natuursteen zorgen voor visuele rust. Daarnaast zijn deze praktisch onderhoudsvrij en blijft het lang mooi. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een loungeset van dit materiaal toe te voegen in jouw tuin om sauna-gevoel vast te houden in de rest van de tuin. Middels een zachte bank of een comfortabele stoel kun je naast het spabad ook andere ontspanningsplekken maken. Het spa-gevoel wordt ook versterkt door waterelementen toe te voegen in de tuin. Denk hierbij aan het kletterende geluid van een kleine waterval of fontein of juist een zeer rustgevende vijver met mooie vissen.

Het maken van een spa in je eigen tuin brengt dus vele voordelen met zich mee. Zo creëer jij voor jezelf een plek waar je even volledig kunt opladen wanneer je dit nodig hebt. Geniet van jouw me-time moment!

Spa in de eigen tuin