Optimaal genieten van je balkon


Met tuinmeubelen denk je vaak aan grote banken en stoelen voor een grote tuin. Maar ook jouw balkon kan een ultieme rustplek worden waar je lekker kunt ontspannen. Misschien is het geen bank maar een fijne stoel zodat je van de zon kan genieten. Of wil je met de ruimte die je hebt lekker kunnen dineren. Hoe kleiner je balkon hoe beter je moet nadenken over wat je precies neerzet maar voor elk formaat is er een oplossing!

 

Functionaliteit telt

De functionaliteit van jouw tuinmeubelen is van groot belang. Wat vind jij belangrijk voor je balkon? Wil je meerdere functies, kies voor kleinere banken, met een tafel, zodat je kan hangen maar ook de ruimte hebt om mensen uit te nodigen voor een etentje. Wil je loungen, maak een groot luxe loungeplekje van jouw balkon. Wil je lekker kunnen borrelen, zorg voor ruimte om te staan en hangen. Voor elke functionaliteit is iets te bedenken, dus maak je balkon leeg en kijk eens goed naar wat je nodig hebt.

 

Maakt grootte uit? In dit geval niet

Voor elk formaat balkon is er iets denkbaar voor tuinmeubelen. Is je balkon echt heel klein dan kun je het beste kiezen voor opklapbare meubelen. Twee opklapbare stoelen en een opklapbare tafel en je kunt al gezellig buiten dineren! Het is in dit geval belangrijk om klein te denken, maar wees ook vooral creatief. Zo heb je ook tafels die je aan je balkonreling kan vastzetten en zo kan opklappen. Of kies voor opslagruimte tegen de muur, met groen erbij ziet het er ook nog gezellig uit.

 

Speciaal voor jouw balkon

Je hebt tuinmeubelen in alle soorten en maten. Dus laat je er niet intuinen dat je tuinmeubelen op maat moet hebben. Kies voor kleinere tuinmeubelen, met meerdere accessoires, zo kun je met kleinere formaten je balkon goed vullen. Kies bijvoorbeeld voor meerdere stoelen in plaats van een grote bank. Of kies voor twee kleinere banken. En ook ideaal voor een balkon: een hoekbank. Het is heel goed mogelijk om verschillende items met elkaar te matchen, maar hou overzicht van het totaalplaatje zodat er niet allerlei kleuren, soorten en maten bij elkaar staan.

 

Het is misschien nog niet in je opgekomen maar het is ook goed mogelijk om een parasol te plaatsen op je balkon. Er zijn parasols te verkrijgen die speciaal voor balkons zijn ontwikkeld. Kijk eens naar kleinere maten, vierkante parasols die beter passen en naar verstelbare parasols. Denk je geen parasol nodig te hebben op jouw balkon? Met de prachtige zomer die eraan komt is een beetje schaduw soms best gewenst.

 

Ben je nog op zoek naar een leuk extraatje? Kijk eens naar de balkon barbecue! Een kleine barbecue of modellen die je aan je reling kan vastmaken. Er zijn verschillende opties die passen op jouw balkon. Een leuk item om te gebruiken en gezellig met vrienden en familie te kunnen barbecueen ook als je geen tuin hebt!

 

Groen maakt jouw balkon gezelliger

Je hebt misschien al snel het gevoel dat er geen ruimte is voor groen op jouw balkon, maar er zijn genoeg oplossingen te bedenken! De simpelste en meest voor de hand liggende oplossing is: kies voor kleine plantjes die je bijvoorbeeld op tafel kan zetten. Of gebruik de hoeken van je balkon om grotere planten kwijt te kunnen. Maar de meest creatieve oplossing zijn de verschillende soorten rekjes die je in de muur kan schroeven. Daar kun je dan weer plantenbakken aan hangen en zo krijg je toch het gewenste groen zonder dat het in de weg staat!

 

Kies voor makkelijk op te bergen tuinmeubelen

Tot slot: denk niet alleen na over het vullen van jouw balkon maar denk ook na over het moment dat je weer gaat opbergen. Er zijn mooie sets stoelen verkrijgbaar die in elkaar schuiven en zo minder ruimte in beslag nemen. Zoals eerder genoemd zijn er opklapbare meubelen maar je kan ook kijken naar meubelen die makkelijk uit elkaar te halen zijn. Kijk goed hoe je je tuinmeubelen ook weer op kan ruimen maar vooral en allereerst: Geniet van de zomer op jouw balkon!

Optimaal genieten van je balkon