Maak van je tuin een tropisch paradijs


Een tropische tuin maken in Nederland is een uitdaging. In Nederland hebben we namelijk te maken met veel kou en regen. Maar het maken van een tropische tuin is zeker niet onmogelijk! Verschillende tropische planten kunnen de winter in Nederland overleven. Daarnaast kan je aan de slag met verschillende tuinmeubelen, kleuren en decoratie om je tuin de perfect tropische vakantie vibe te geven. Ben jij benieuwd hoe je een tropische tint geeft aan jouw tuin in Nederland? Lees dan snel verder!

Kleine oppervlakte

De beste plek om een tropische tuin te creëren, is in een binnenplaats of een omsloten tuin. Hier is het mogelijk om de tropische sfeer te creëren zonder dat de omgeving hier een afbreuk aan doet. Daarnaast zijn kleinere oppervlaktes luwer waardoor de tropische planten, die minder goed tegen de kou kunnen, minder last hebben van de winter.

Tropische planten

In ons kikkerlandje kun je niet alle tropische planten in je tuin laten groeien. Sommige tropische planten kunnen bevroren raken en daardoor sterven. Maar geen zorgen; er zijn een aantal tropische planten die je prima in de tuin kunt laten groeien als je in Nederland woont. Zo kunnen er een dikke 100 bamboesoorten tegen de Nederlandse winterkou. Een aantal daarvan zijn de ‘Fargesia murieliae’, ‘Phyllostachys aureosulcata Spectabilis’, Semiarundinaria viridis’ en de ‘Pleioblastus hindsii. De bamboos geven niet alleen een tropische uitstraling, maar kunnen ook dienen als solitair, als haag of als bodembedekker. Daarnaast kan bamboo ook tussen bomen of struiken geplaatst worden. Ander tropische planten die het Nederlandse klimaat overleven, zijn de ‘Eucalyptus aggregata’, ‘Astelia chathamica Silver Spear’ en ‘Dianella revoluta’. Er is genoeg keuze!

Tuinmeubelen

Tuinmeubelen met een rotan tintje passen perfect bij de ‘tropische tuin sfeer’. Een rotan loungeset komt helemaal tot zijn recht in jouw tropische tuin. Leg nog wat kleurrijke kussentjes op de bank van je tuinset en zet een palmboom in je zithoek. Teakhout is een perfect materiaal voor een eettafel voor in de tuin. Teakhout is namelijk een tropisch houtsoort wat een degelijk en warme uitstraling geeft. Wat ook essentieel is in een tropische tuin; een parasol. Vooral een parasol gemaakt van riet, geeft je tuin echt een vakantiegevoel. Geen fan van riet? Neem dan een platinum parasol! Versier de parasol met lampjes. Dit zal de zithoek nog gezelliger en cozier maken. Shop voor mooie tuinaccessoires zoals rieten of gevlochten manden. Tropischer kan niet! Bekijk het aanbod op ikwiltuinmeubelen.nl.

Tropische aankleding

Het gebruiken van verschillende felle kleuren in de tuin, zorgt al snel voor een tropische sfeer. Heb je bijvoorbeeld een saaie schuurmuur? Schilder het dan blauw! Hang wanddecoratie op zoals dromenvangers met schelpjes, ronde spiegels of schalen van zeegras. Op zoek naar mooie beelden? Kies dan voor een Boeddhabeeld. Ieder Boeddhabeeldje heeft een eigen betekenis. De Happy boeddha staat voor geluk, blijheid, welvaart en voorspoed. Naast de mooie betekenis, geeft een Boeddhabeeld ook een Aziatisch tintje aan je tuin! Voor de avonduurtjes is het gezellig om wat fakkels in de tuin te hebben. Natuurlijk zijn simpele kaarsen op de tuintafel ook een goede sfeermaker!

Vijver of zwembad

Als we aan de tropen denken, denken we aan zon, zee en strand. Nu kan ik me voorstellen dat je geen zandbak van je tuin wilt, maar wel graag water! Je kunt ervoor kiezen om een zwembad te plaatsen. In de zomer is het vaak rond de 25 tot 30 graden in Nederland, perfect weer om een duik te nemen! Vind je een zwembad te veel onderhoud en niet natuurlijk genoeg? Kies dan voor een zwemvijver! Geen genoeg ruimte voor een zwemvijver of zwembad? Wellicht is een gewone vijver dan wat voor jou. Deze hoeft niet extreem groot te zijn. Om een exotische sfeer te creëren kun je ervoor kiezen om schildpadden en vissen in je vijver te laten zwemmen! Een vijver in de tuin is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook nog eens duurzaam. Je geeft namelijk een thuis aan dieren zoals kikkers!


Maak van je tuin een tropisch paradijs