Loungeset voor de tuin


Ben je op zoek naar een loungeset voor in de tuin? Er zijn de mooiste loungesets te vinden en het zal dan ook niet moeilijk zijn om een prachtige loungeset te vinden die helemaal bij jouw persoonlijke smaak en bij de stijl van je tuin of terras past. Loungesets zijn te vinden in verschillende stijlen en van verschillende materialen. Uiteraard worden voor loungesets materialen gebruikt die weerbestendig zijn. Toch kan het ene materiaal wat beter tegen de verschillende weersomstandigheden waar wij in Nederland mee te kampen hebben dan het ander materiaal. Sommige materialen hebben meer onderhoud nodig, zoals bepaalde houtsoorten die groenig uitslaan na verloop van tijd. En andere materialen kun je met een sopje en een doekje schoonmaken.

Soorten loungesets

Er zijn verschillende soorten loungesets. Loungesets met een 2 zitsbank, een 3 zitsbank of een loungeset met een hoekbank. De sets kun je naar gelang uitbreiden met bijvoorbeeld, een loungestoel en hockers. Wij verkopen onze loungesets in vaste opties, bijvoorbeeld een hoekbank met een tafel en hockers. Natuurlijk kun je een loungeset zelf verder uitbreiden met bijvoorbeeld extra loungestoelen of hockers. De ene zomer koop je de loungeset met een hoekbank een tafeltje, het jaar erna breid je je loungeset uit, en na een aantal jaar voeg je weer wat nieuwe kussens toe.

Bekleding voor de loungeset

Als je je aan het oriënteren bent op een loungeset, kijk dan ook welke kussens erbij geleverd worden. Er zijn kussens te vinden in allerlei materialen en kleuren. Wil je graag een neurale grijze kleur, of wil je een stijlvolle donkergrijze kleur? Je kunt je ook afvragen of de kussens wasbaar zijn. Dat is handig, als er weer eens barbecuesaus overheen is gevallen. Een afneembare hoes die in de was kan: het houdt je kussens een stuk netter op de langere termijn. Let ook goed op waar je de loungeset plaatst. Is dat bijvoorbeeld op een overdekt veranda, dan zul je minder vaak last hebben van een flinke regenbui, of van een verblekende zon. Gelukkig zijn er geïmpregneerde kussens beschikbaar. Deze kunnen een regenbui verdragen. Het is echter niet aan te raden deze het gehele jaar door op je loungeset te houden. Ze laten wel vocht door (anders zou het op warme dagen een zweterig, plakkerig gevoel geven), maar dit vocht verdwijnt ook weer snel.

De tuin als verlengstuk van je woonkamer

De tuin is een prachtige plek om tot rust te komen. In de tuin zitten betekent dat je even afstand neemt van alles wat in huis nog moet gebeuren, van de televisie, de computer en de stapel strijkwerk die nog voor je klaar ligt. Natuurlijk is het belangrijk dat je je tuin dan ook helemaal naar je smaak inricht, en dan bij voorkeur ook op zo’n manier dat je er meer van kunt genieten dan dat het aan extra werk voor je oplevert. Houd je van tuinieren en geeft dat je een ontspannen gevoel? Dan is het best fijn als je een tuin hebt waar je je ei in kwijt kunt. Maar ben je blij als je eindelijk eens een keer kunt zitten en van het zonnetje kunt genieten? Dan is een onderhoudsarme tuin met een mooie loungeset waarschijnlijk meer je ding.

 

Loungeset voor de tuin