Een mooie tuin hoeft niet veel geld te kosten


Veel groen, prachtig gelegde bestrating met de beste tuinmeubelen. Het klinkt heel aantrekkelijk, maar niet iedereen heeft de middelen om hiervoor te kunnen kiezen. Je kunt nog steeds een mooie tuin hebben maar met ene budget. Het kost wel wat meer tijd maar met de juiste keuzes en een beetje geduld kun je zo bijna hetzelfde resultaat krijgen. Want niet elk probleem lost zich op door er geld naar te gooien.

 

Bedenk zelf hoe je tuin eruit komt te zien

Natuurlijk, makkelijker gezegd dan gedaan. Een tuin ontwerpen is een vak op zich. Om goed te puzzelen wat een mooie plek voor een groenstrook is en waar je het beste je tegels kunt leggen is precisiewerk, maar je kunt hier zelf ook heel veel in doen. Het duurt wat langer maar het kost niets.

 

Het wordt ook makkelijker als je het simpel houdt. Kies je voor veel ronde vormen en vloeiende hoeken dan is dit veel moeilijker uit te meten en ook om uiteindelijk aan te leggen. Rechte lijnen en strakke hoeken zijn makkelijker uit te meten. Kies daarnaast voor simpele elementen dus tegels en planten. En ruimte voor je tuinmeubelen. Maar niet voor een vijver, een terras of iets dergelijks. Zaken die veel tijd en geld kosten.

 

Start een zoektocht naar de juiste materialen

De keuze van welke materialen je wilt gebruiken kan ook veel besparen. Zo kun je voor goedkopere houtsoorten gaan die een luxe uitstraling hebben. En met goed onderhoud is dit ook nog een duurzame oplossing. Of kies voor grind of steentjes in plaats van tegels, dit is makkelijker aan te leggen en in vele gevallen goedkoper. Er wordt ook genoeg tweedehands aangeboden, als je goed zoekt is er genoeg van goede kwaliteit te vinden. Je kunt ook al geld besparen door materialen niet te laten bezorgen maar zelf op te halen. Alle kleine beetjes helpen!

 

Ook de keuze voor je planten kan veel verschil maken. Onderzoek goed wat je mooi vindt maar ook hoeveel het kost. Ga langs bij het tuincentrum en vraag om hulp. En kies voor de lange termijn, een wortel of jonge boom moet nog groeien maar is goedkoper dan volgroeide planten of een grote boom. Je moet een beetje geduld hebben maar het resultaat is uiteindelijk hetzelfde. Kies verder voor bijvoorbeeld lavendel, varens of siergras.

 

Wacht op aanbiedingen

Als je nog geduld over hebt, gebruik dat laatste beetje dan om te wachten op aanbiedingen. Veel materialen wisselen in prijs afhankelijk van de grondstofprijzen en als je het in de gaten houdt kun je zomaar in een dipje toeslaan. En je tuinmeubelen kun je ook buiten het seizoen aanschaffen om gebruik te maken van kortingen. Bij Oude Wesselink Tuinmeubelen hebben we het hele jaar door verschillende aanbiedingen, dus neem ook eens een kijkje in onze outlet!

Een mooie tuin hoeft niet veel geld te kosten