3 Tips over hoe je je tuinset beschermd tegen weersinvloeden


In Nederland kan het de ene dag 28 graden en zonnig zijn en de volgende dag 14 graden en regen. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet altijd de tijd en zin hebt om je tuinmeubelen op te bergen in de garage wanneer het weer gaat regenen. Om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe tuinmeubelen beschermd blijven in de lente, de zomer, de herfst en de winter, hebben wij de drie beste manieren voor je op een rij gezet. Wil jij nog lang plezier hebben van je tuinset en loungebank? Lees dan snel verder.

Tip 1: schaf kwalitatieve tuinmeubelen aan

De eerste tip is toch wel de belangrijkste tip. Wanneer je een kwalitatieve tuinmeubelen aanschaft, heb je hier langer plezier van. Het kost misschien wel iets meer geld, maar dan is de kans op rotten en schimmel een stuk minder. De materialen waar de tuinstoelen, tuintafels, loungesets en tuinaccessoires van gemaakt zijn, kunnen de uiteenlopende weersinvloeden goed doorstaan. 

Tip 2: Een beschermhoes

Toch is het onvermijdelijk dat het weer invloed uitoefent op de levensduur en uiterlijk van de tuinmeubelen. UV-straling van de zon kan bijvoorbeeld zorgen voor verkleuring. Wanneer je de tuinmeubelen niet gebruikt, kun je ze altijd nog extra beschermen met een hoes. Door de tuinmeubelen af te dekken met een beschermhoes, heeft het weer eigenlijk amper invloed meer op de staat van de tuinmeubelen. Ideaal dus! 

 

Wanneer je een beschermhoes over je tuinmeubelen spant, is het aan te raden om touwen of spanband te gebruiken. Zeker in de winter en in de herfst kan het flink stormen. Er is dan een kans dat de beschermhoes wegwaait. Dankzij een spanband of touwen wordt dit voorkomen.

Tip 3: Grondige reiniging biedt optimale bescherming

Voordat je de beschermhoes over de tuinmeubelen heen spant, is het aan te raden om de tuinmeubelen een grondige schoonmaakbeurt te geven. Wanneer je tuinmeubelen geen groene aanslag bevatten, is het klaar om bedekt te worden met een beschermhoes. Zorg er wel voor dat de tuinmeubelen droog zijn voordat de hoes eromheen gaat. Dit om schimmel te voorkomen. Hierboven lees je 3 tips over het beschermen van je tuinmeubelen tegen weersinvloeden. Wanneer je van je tuinstoelen, tuintafel of loungeset nog jaren plezier wilt hebben, is het belangrijk om deze stappen te volgen. Alleen zo blijven je tuinmeubelen lang mooi! 

3 Tips over hoe je je tuinset beschermd tegen weersinvloeden